Vita: Startol a Joomla! 1.6 ... kérjük az igényeket

Itt szólhatsz hozzá az aktuális közleményekhez

Re: Vita: Startol a Joomla! 1.6 ... kérjük az igényeket

HozzászólásHozzászóló: greyow Dátum: 2008.02.18. 18:27

Nekem szinten nem csak az angollal van a bajom, hanem a Joomla!-val is. December ota ismerkedem vele, igy nem nagyon vagyok otthon benne. Amiket felvetettem 1 kivetelevel mind megjelentek az angol oldalon.

Es akkor rogton lenne egy kerdesem, eletkepesnek tartjatok-e a bovitmenyek kozotti komunikacio hasznosagat? Amennyiben igen en szivesen megirom az igenyt, es utana megvitathatjuk.

Csak mondjatok meg hova mert zvarankanak is igaza van nem biztos hogy itt kell megbeszelni, de ezt majd a moderatorok eldontik.
greyow
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.17. 22:40
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 7 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Tóth Tibor Dátum: 2008.02.18. 19:48

greyow írta:Csak mondjatok meg hova mert zvarankanak is igaza van nem biztos hogy itt kell megbeszelni, de ezt majd a moderatorok eldontik.

És szerinted hol lehetne ezt megbeszélni jobban, mint egy fórumban? :o
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Avatár
Tóth Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.23. 01:52
Lakóhely: Szlovákia
Adott: 31 köszönetet
Kapott: 328 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: greyow Dátum: 2008.02.18. 20:25

en nem gondolkodtam ilyen nagyleptekekben :)
csak a 'kozlemenyek megbeszelesere' zavarhatott. Egyebkent nekem teljesen mind1. bocs ha felreertheto voltam.
greyow
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.17. 22:40
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 7 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.02.22. 12:22

Örömmel fedeztem fel közösségünk egyik tagjának kérvényét a globális fórumban.

zergemedve további adatbázisok támogatásával kapcsolatos kívánságára nem más, mint willebil, azaz Wilco Jansen reagált, és kérte, hogy fejtse ki részletesebben a témát.

A kérvények lefordítására vonatkozó felajánlásom továbbra is érvényes, és mit szólnátok hozzá, ha közösen dolgoznánk ki ezt a fehér lapot?
Tamás, a honosító
:: Körülnéztél már a bővítménytárunkban? :: http://www.joomla.org.hu/letoltesek/bovitmenytar.html :: a magyarítások lelőhelye is
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.25. 21:41
Lakóhely: Mozsgó
Adott: 17 köszönetet
Kapott: 210 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: mategm Dátum: 2008.02.22. 14:08

Jó ötletnek tartom eme kezdeményezést és fantasztikus Localicer felajánlása.
De sajnos nem ismerem még annyira a Joomla-t valamint az inetrnetes lehetőségeket, hogy tudjam: "ez még hiányzik"
http://lakevelence.com - Velencei-tavi események
Avatár
mategm
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.12. 15:21
Lakóhely: Agárd, Velencei-tó
Adott: 38 köszönetet
Kapott: 33 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: mategm Dátum: 2008.03.01. 10:54

Ma reggelre megfogalmazódott bennem, hogy mi az amit szeretnék látni, illetve fejlettebben szeretném látni az új Joomla-ban. Kérném a véleményeteket, hogy szerintetek a felvetésemnek mennyire van alapja, létjogosultsága. Magyarul érdemes-e kérvénnyé alakítani és beküldeni, vagy nem?

A Joomla sok felhasználói csoportot enged megkülönböztetni (...Registered, Publisher, editor, admin...) de ez tapasztalatom szerint csak az írási hozzáféréseket szabályozza a frontend-i felhasználók közt. Azonban olvasási jogosultságok beállítására igen kevés választási lehetőséget biztosít. Jó lenne, ha a magasabb rangú (pl Publisher) számára több olvasási jogot tudnék adni, mint egy editor-nak. Ez nagy segítség lenne például egy online magazinnál, ahol eleve csak a regisztráltak tudnak mindent elolvasni és hozzászólni, és vannak cikkírók, akiknek jó lenne egy, csak nekik és magasabb rangúnak látható rész, ahol a háttér információkat is meg tudják osztani (pl. egy külön "cikk írási praktikák" amit egy szimpla olvasónak nem igazán kéne látnia).
Avatár
mategm
Moderátor
Moderátor

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.03.01. 11:37

mategm az ötleted remek :ok: azonban hadd mondjam itt el, hogy a hozzáférési szintek szabályozása (ACL) nagyon foglalkoztatja a közösség tagjait, mert sokan várnak már egy komoly ACL-rendszerre, és valóban, ezen a téren sok javítani való van. Több ilyen jellegű kérvényt nyújtottak ezidáig be, köztük olyat is, amilyet fentebb Te is javasoltál.
Tamás, a honosító
:: Körülnéztél már a bővítménytárunkban? :: http://www.joomla.org.hu/letoltesek/bovitmenytar.html :: a magyarítások lelőhelye is
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásHozzászóló: zoli Dátum: 2008.03.01. 12:15

Igen, a bekuldott whitepaper wishlist-ek kozott is van jopar ami ezzel foglalkozik, de a hivatalos (bar egy ideje nem frissitett) Roadmapben is az elso helyen all a jovobeni tervek kozott. Sot a tavalyi Joomla napon a vacsora utani beszelgetesen Jinx-el ez is szoba kerult (mar nem emléxem hanyadik vilmos utan ;) ) es elmondta, hogy vannak jol korvonalazodott elkepzeleseik arra, hogy mit es hogyan szeretnenek megoldani, es hogy miert nem olyan egyszeru ez.. Szoval regota teriteken van mar, csak amig az 1.5 megjeleneseert guriztek addig nem volt aktualis, de a kovetkezo verzioban jo esellyel lesz erre valami megoldas
Avatár
zoli
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.16. 00:11
Adott: 3 köszönetet
Kapott: 60 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: mategm Dátum: 2008.03.01. 12:18

Sejtettem, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Bele is néztem a WhitePaper fórumba, kerestem is, de bármilyen kereső szót írtam be, a legkevesebb találat is 200. 15-20 komment után már kezdett kiesni a szemem. :( De örülök, h nem lőttem bakot! :)
Avatár
mategm
Moderátor
Moderátor

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.03.28. 16:50

Március 25-vel lezárult a Joomla! 1.6-hoz benyújtható igények egy szakasza. A beküldött kérvények közül 35-öt nem fogadtak el, 109-et helyeztek át az Ellenőrzés alatt fórumba. Ezek közé tartozik a hozzáférési szint szabályozás kezelés továbbfejlesztése, az egy helyről több weblap kezelés (Szép magyar szóval "multisite" funkció), a szekciók/kategóriák helyett címkézés stb.

Egyelőre még egyet sem fogadtak el. Ahogy haladnak a felülvizsgálattal, úgy kerülnek át a témák ebbe a fórumba.
Tamás, a honosító
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

A következő fórumtag köszönte meg localicer hozzászólását:
mategm

Előző