Vita: A Joomla! 1.5 és az OpenID

Itt szólhatsz hozzá az aktuális közleményekhez

Vita: A Joomla! 1.5 és az OpenID

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.02.19. 11:56

Itt a következő témát vitatjuk meg: A Joomla! 1.5 és az OpenID
Tamás, a honosító
:: Körülnéztél már a bővítménytárunkban? :: http://www.joomla.org.hu/letoltesek/bovitmenytar.html :: a magyarítások lelőhelye is
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.25. 21:41
Lakóhely: Mozsgó
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 17 köszönetet
Kapott: 210 köszönetet

Re: Vita: A Joomla! 1.5 és az OpenID

HozzászólásHozzászóló: greyow Dátum: 2008.02.19. 12:41

A január 22-én megjelent Joomla! 1.5 több hitelesítési lehetőséget (Gmail, LDAP) nyújt, és büszkék vagyunk arra, hogy egyike az első OpenID támogatással rendelkező nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszereknek.

Ebben segitseget kerek, ez nagyon erdekkel. Hogyan lehet a Gmail felhasznalva hitelesitest elerni.

az openID hogyan lehet elerni, en ugy olvastam egy fejlesztoi blogban hogy csak az 1.5.2 ben lesz benne, igaz a http://api.joomla.org/elementindex_OpenID.html oldalon mar megjelent a fuggvenyek ismertetese. Ez is erdekkel hogyan lehet elocsalogatni.
greyow
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.17. 22:40
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 7 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.02.19. 13:19

Rendkívül egyszerű :)

Miután bejelentkeztél az adminisztrációba, a Bővítmények menüben kattints a Beépülő modul-kezelő menüpontra. A megjelenő listában engedélyezd az Authentication - GMail, ill. az Authentication - OpenID beépülőt. Paramétereik nincsenek, különösebb beállítást nem igényelnek.

A Gmail pluginhez a cURL függvény szükséges, az OpenID-beépülőhöz pedig PHP5.
Tamás, a honosító
:: Körülnéztél már a bővítménytárunkban? :: http://www.joomla.org.hu/letoltesek/bovitmenytar.html :: a magyarítások lelőhelye is
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásHozzászóló: greyow Dátum: 2008.02.19. 13:34

nagyon koszonom. sajnos nalam egyenlore nem megy.
'OpenID-vel rendelkező felhasználók hitelesítését kezeli (PHP5 szükséges hozzá)'

ez lett volna az utolso hely ahol keresem, van meg mit tanulnom, pedig mar sajat beepulo modult is irtam.

koszi meg1szer.
greyow
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Re: A Joomla! 1.5 és az OpenID

HozzászólásHozzászóló: zvaranka Dátum: 2008.02.19. 14:09

Nagyon jó dolognak tartom az OpenID szolgáltatást, mivel a regisztrációhoz szükséges adatokat egy helyen lehet tárolni, egy jelszót kell ismerni. A jelszóváltoztatás pedig a felhasználó összes bejelentkezési jelszavát érinti, akár 1000 különböző webhelyen, amennyiben az OpenID szolgáltatással regisztrált. Ez nagy előny, mert nem kell kismillió jelszót fejben vagy egyéb rejtett helyen tárolni.
Varanka Zoltán - http://novoportal.hu
Avatár
zvaranka
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 13:29
Lakóhely: Budapest
Adott: 6 köszönetet
Kapott: 56 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.02.19. 17:15

Gondola nem csak nekem új ez az OpenID szolgáltatás, hanem másoknak is. Főleg, Joomla-ban. Remélhetőleg hamarosan sokan használják majd.

Eszembe jutott még valami. Ebben az esetben mi lesz a phpBB összekötéssel Joomla esetén? Ha összekötjük, akkor a pl. JFusion által használt bejelentkezést használja és a felhasználó azonosításra is a Jfusion plugin van.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 156 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.02.19. 18:26

Egy külföldi Joomla! blogban épp ma eszméltem rá, hogy mire is lehet még használni az OpenID-t: az egyik hozzászóló az ő azonosítójának URL-jét adta meg webcímként.
Tamás, a honosító
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásHozzászóló: greyow Dátum: 2008.02.19. 19:25

ezt nem nagyon ertem.

mas:
Jo ez az openID nincs regisztracio az oldalakon, es ami fontos regisztraciot megerosito level :) elso belepeskor az adatbazisban elkuldi a oID szolgaltatotol jott adatokat. Az oID oldalon meg lehet nezni hova regisztraltunk ez is szerintem rendkivuli hasznos. Es azt is hogy mikor hol jartunk. Gondolom majd megjelennek a jogvedok, viszont torolheto es nem muszaj hasznalni.
greyow
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.02.19. 20:28

Nyilvános OpenID-adataidat meg lehet tekinteni egy URL-en. Amikor hozzászólsz pl. egy blogbejegyzéshez, akkor az URL mezőbe ezt az URL-t írod be, nem a saját weblapodét.
Tamás, a honosító
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásHozzászóló: dlux Dátum: 2008.02.25. 23:44

Szerintem óvatosabban kellene bánni az ilyen irányú kezdeményezésekkel. Az egy látszólagos előny, hogy nem kell sok jelszót megjegyezni, és hogy egyetlen azonosítóval lehet használni a weboldalakat...

Nem meglepő, hogy a Microsoft is csatlakozott, hiszen az egyik legnagyobb bajnok a "kémkedésben" amit ők inkább "a felhasználói szokások tanulmányozásának" és/vagy "felhasználói élmény programnak" szoktak nevezni.

Ennek egy másik formája az online iroda, az a fajta "kezdeményezés" mint amilyen például a Rhitmo. Ártatlannak tűnő, praktikus kis mobil iroda...

Nekem az a véleményem, hogy addig vagy biztonságban (viszonylag) amíg nem hódolsz be a globalizáció és centralizáció előtt.
dlux
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.17. 03:07
Adott: 4 köszönetet
Kapott: 2 köszönetet

Következő

Vissza: Közlemények megbeszélése

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég