Vita: A Joomla! 1.5 és az OpenID

Itt szólhatsz hozzá az aktuális közleményekhez

Re: Vita: A Joomla! 1.5 és az OpenID

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.02.25. 23:52

Igen, egy darabig még biztos így is lesz. Én azért látom az út másik végét is. Szép lassan (akár nyomásra) átállnak az OpenID-re, a legtöbb egyszerű felhasználónak iszonyatos könnyebbség. Itt most ne a gurukról beszéljünk, de én olyanokkal vagyok körülvéve, aki még a saját gépének a jelszavát sem tudja megjegyezni, ezért monitoruk körbe van cetlizve.
Nekik egyszerű lesz a dolog, de csak akkor, ha tényleg a megfelelő biztonságot tudják garantálni is hozzá az internetes szakemberek.
Egyenlőre óvatosnak kell lenni az OpenID-vel és az adatainkat is óvatosan kell kezelni. Remélhetőleg az elterjedéssel a biztonság is terjeszkedik.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 156 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: greyow Dátum: 2008.02.26. 00:11

na igen de ha ennyire paranoias vagy akkor furd at a winyodat egy 8 furoval es soha ne vegyel szamitogepet. :)
greyow
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.17. 22:40
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 7 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: dlux Dátum: 2008.02.26. 00:17

Nekem az a véleményem, hogy aki lokális gép helyett az interneten akar jelszavakat, e-maileket, dokumentumokat és felhasználói azonosításra alkalmas információkat tároltatni, az nem felebaráti szeretetből ajánlja fel. Annak mindig valamilyen célja van -- és persze az ilyesmiről a PR cikkekben nem szoktak beszélni...
dlux
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.17. 03:07
Adott: 4 köszönetet
Kapott: 2 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: greyow Dátum: 2008.02.26. 00:43

a verisign nem engedheti meg maganak hogy kiadjon tomegesen jelszot, ugyanis a titkositasbol el meg, ha megtorenne lehuzhatja a rolot, tobbieket nem ismerem. Amikor megtudtak hogy az amerikai virusirto/firewall programokat iro cegek kiszolgaljak a nemzetbiztonsagot egybol elterjedtek az orosz es egyebb nem amerikai szoftverirok termekei.

Az informaciokat pedig vizsgaljak, a verisign is, es celzot reklammal tudnak megkeresni aminek sok ember meg orul is.

az openID arra jo, hogy ma mar minden hujesegert regisztralnod kell, ezt konnyiti meg. De a nyomonkovetesedet, az interneten hagyot lenyomatodat, mas eszkozzokkel mar regen elemzik.
greyow
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.17. 22:40
Adott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zoli Dátum: 2008.02.26. 00:59

Egyreszt en azert a helyedben nem ringatnam magam abban a hitben, hogy az otthoni gepeden barmi nagyobb biztonsagban van mint pl. a Microsft szerveren.

Masreszt pedig szerintem valamit felrertesz.. az OpenID nem arrol szol hogy egy txt-be ird bele a jelszavaidat es toltsd fel a netre. Hanem, hogy ha van 50 hely a neten ahova be szoktal lepni, akkor azokhoz a jelszot (pontosabban a jelszo validalasahoz szukseges hash kodot) ne 50 helyen keljen tarolni, hanem egy helyen kelljen authentikalni. Es hogy ha van 1000 portal ami tamogatja akkor azokra nem kell mindenhova regisztralnod (megadnod az emailcimed pl) hanem mar keszvan hozzajuk az accod, akkor is ha csak egyszer lepsz be hogy valamit megnezz. Mar hallom, is hogy "de ha valaki megszerzi akkor mindenhova be tud majd lepni, mindent megtudhat rolad" .. igen, ez igy van, de ez akkor is igy van ha 50 kulonbozo helyen van tarolva a jelszod. Biztos lehetsz abban is hogy az 50 helybol a tobbseg kevesbe biztonsagos, mint egy nagyobb szolgaltato opneId szervere. A kockazat igy nemcsak hogy 50ed resze hanem joval kisebb. Es ezt is hallom:) : "hogy hasznalhatok mindenhol masik jelszot.." Senki nem hasznal 50 jelszot. De ha mondjuk megis, akkor is ez a lehetoseg OpenId melett is adva van.

Az egyetlen jelentos erv sztem az OpenId ellen, hogy ha valamiert az openid szerver nem elerheto akkor az bizony kellemetlen tud lenni.
Avatár
zoli
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.16. 00:11
Adott: 3 köszönetet
Kapott: 60 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: mategm Dátum: 2008.02.26. 10:09

Ha én esély szeretnék adni ennek az openID dolognak, üzemeltetői oldalról ez hogy működik?
Van egy tárhelyem, telepítek rá egy Joomla 1.5-öt és onnantól kezdve akinek openID azonosítója van, be is tud jelentkezni?
http://lakevelence.com - Velencei-tavi események
Avatár
mategm
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.12. 15:21
Lakóhely: Agárd, Velencei-tó
Adott: 38 köszönetet
Kapott: 33 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.02.26. 11:02

Csak az OpenID plugint kell engedélyezned.

Amikor egy OpenID-vel rendelkező látogató be akar jelentkezni, a felhasználónév mezőbe beírja az ő OpenID URL-jét, és a Bejelentkezés gomb megnyomása után átirányításra kerül az OpenID-szolgáltatójához, ahol meg kell adnia a bejelentkezési adatait. Sikeres hitelesítés után visszairányítja a bejelentkezést kezdeményező webhelyre.
Tamás, a honosító
:: Körülnéztél már a bővítménytárunkban? :: http://www.joomla.org.hu/letoltesek/bovitmenytar.html :: a magyarítások lelőhelye is
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.25. 21:41
Lakóhely: Mozsgó
Adott: 17 köszönetet
Kapott: 210 köszönetet

A következő fórumtag köszönte meg localicer hozzászólását:
mategm

HozzászólásHozzászóló: fjani Dátum: 2008.03.11. 18:56

na tisztázzunk valamit, mert elvesztem az infokban...
tehát:
bekacsolom a glmail és az openid cuccot a modul kezelőben, és ezek után betud jelentkezni bárki az oldalamra a gmail felhasználói fióknevével?
curl és php5 van
Avatár
fjani
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.10. 09:57
Adott: 1 köszönetet
Kapott: 1 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: fjani Dátum: 2008.03.11. 19:26

nem szoltam, elöbb kérdeztem, utánna olvastam. :D sorry! :D
Avatár
fjani
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.10. 09:57
Adott: 1 köszönetet
Kapott: 1 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: tiborg Dátum: 2008.03.19. 21:12

Sziasztok,

az eddigi lapjaimat 1.0.x joomlaban csináltam, mert amiket használnom kellet azok nem stabilak még a joomla 1.5-ön. de tetsztként elkedztem ismerkednei vele. le a kalappal. tényleg.

olvastam h tud ldap támogatást. ezt probálta már valaki? ez vajon hogyan hozható működésbe?

köszi
Kérlek, használd a keresőt és a Köszönet gombot. Köszi
tiborg
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.18. 13:39
Adott: 36 köszönetet

ElőzőKövetkező

Vissza: Közlemények megbeszélése

Ki van jelen