Több nyelv támogatása az oldalon

A nyelvek használatával és a többnyelvű weboldalakkal kapcsolatos kérdésed van? Tedd fel itt!

Több nyelv támogatása az oldalon

HozzászólásHozzászóló: xtry Dátum: 2008.07.23. 22:44

Üdvözlök mindenkit!
Nemrég kezdtem a joomla-val foglalkozni, már számtalan tutorialt végignéztem, tesztelgettem, de erre megoldást nem találtam: sok weblapon látjuk, hogy ki lehet jelölni, hogy magyar / angol / német nyelven jelenjenek meg az információk. Az 1.5.4-es stable- verziót használok, és nemtaláltam erre megfelelő beállítási lehetőséget.

Olyat találtam, hogy ha egy user addolódik, akkor kiválaszthatja a super admin milyen nyelven jelenjenek meg neki az adott menük ( ez triviális ).Az is igaz, hogy amit én akarok az azt jelentené hogy minden article és contantnak kell hogy legyen egy angol megfelelője, és az lenne a legjobb, ha már az article írásánál lenne egy fül (adott nyelvek közül) hogy melyiknél jelenjen meg.

Így kérdezem hát, esetleg tudnak olyan bővítményről, mely ezt lehetővé teszi?

Az is egyfajta megoldás lehetne, hogy category-nál és section-nél megadom a külön nyelveket, külön megírom az articel-eket, csak épp a menü megalkotásával lenne probléma... Így a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha kezdőlapnál kellene eldönteni, milyen nyelvű legyen, és annak megfelelő menüket, azok által pedig a megfelelő articel-eket megjeleníteni... Csak épp ha van egy adott nyelven egy Article, lehet, hogy másik nyelven elfelejtik megírni, így már a megírás pillanatában jó lenne jelezni hogy másik nyelven is megkell írni.

A megtisztelő válaszokat előre is köszönöm.
xtry
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.07.23. 22:32
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: Több nyelv támogatása az oldalon

HozzászólásHozzászóló: kinger Dátum: 2008.07.23. 23:38

Hello xtry!

Van rá megfelelő bővítmény:Joom!Fish - multilingual content manager

Link: http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,460/Itemid,35/
Avatár
kinger
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.07.01. 13:57
Lakóhely: Kunszentmárton
Adott: 8 köszönetet
Kapott: 2 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: xtry Dátum: 2008.07.24. 07:48

Köszönöm!
Habár az 1.8.2 stable memóriaallkálási hiba miatt nem települt ( C:\AppServ\www\joomla\libraries\joomla\installer\adapters\component.php 565. sorával volt baj, holott 13.x GB szabad), addig a 2.0 beta sikeresen feltelepült, msot nézgetem.

Köszönöm mégegyszer! :)
xtry
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

HozzászólásHozzászóló: xtry Dátum: 2008.07.24. 08:00

Megtaláltam a választ az előző problémámra: The Joom!Fish 1.8 release will not be compatible with Joomla! 1.5 at all. Not even with compability mode switched on!
xtry
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Tóth Tibor Dátum: 2008.07.24. 10:26

Joomla! 1.5-re a Joomfish 2.0 Beta verzióját ajánlom.
http://joomfish.net/en/downloads
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Avatár
Tóth Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.23. 01:52
Lakóhely: Szlovákia
Adott: 31 köszönetet
Kapott: 328 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: kinger Dátum: 2008.07.24. 11:05

Bocs a linkért tegnap hirtelen csak ezt találtam. (vagyis ma)
Avatár
kinger
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.07.01. 13:57
Lakóhely: Kunszentmárton
Adott: 8 köszönetet
Kapott: 2 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: xtry Dátum: 2008.07.25. 10:58

Köszönöm a válaszokat, habár újabb problémáa ütköztem...:( leszedtem a 2.0 Beta-t, mely 3 zip filet tartalmaz: com_joomfish2.0beta.zip, Joomfish_system_plugin_2.0beta.zip, mod_jflanguageselection2.0beta.zip. Utóbbi 2-t sikerült csak installálni, az elsőre megint memóriaallkoálási hibát dobott. Gondolom emiatt nemlett teljes a telepítés, próbáltam bekapcsolni ilyen kiszászlót a modulokból ( ami úgylátszik megvan nekem, és van a plugineknél egy jommfish abstraction layer), de az oldal megnyitásakor Fatal error: Call to a member function getActiveLanguages() on a non-object in C:\AppServ\www\joomla\modules\mod_jflanguageselection\mod_jflanguageselection.php on line 61 -t kapom.Esetleg vkinek van vmi ötlete? Lehetséges hogy a német packot kellene feltennem (mert a 2.0 Beta egyik zipjénél kiirta hogy az kell neki ) de az 1. zip allkokálási hibáját nemértem. Köszönöm!
xtry
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

HozzászólásHozzászóló: xtry Dátum: 2008.07.25. 11:32

Kedves fórumozók!
Most azzal próbálkozok, hogy a 2.0Beta2-t telepítem, kibontottam a zip-et és van benne kb 10 file. egyesével kezdtem őket telepítgatni, a com_.... . zip megint nem települt:( az összes többi igen. Ez úgy látszik alapvető core lehet, mert ha plugin-ekben szintén enable-ezem az abstakciós layert ill basic routert, megint php-errorokat kapok... De miért nem lehet telepíteni ezt a filet? A válaszokat előre is köszönöm!
xtry
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Tóth Tibor Dátum: 2008.07.25. 12:05

Itt találsz pár hasznos infót (angol) - http://joomfish.net/forum/viewtopic.php?f=28&t=1105

Milyen memoria-limit van a tárhelyen?
Jól olvasom ki, localhoston fejlesztesz, AppServer-en ? Frissítettek a php, mysql veziók? Esetleg Wampserver 2.0 ;)
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Avatár
Tóth Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.23. 01:52
Lakóhely: Szlovákia
Adott: 31 köszönetet
Kapott: 328 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: netter Dátum: 2008.08.09. 19:26

Üdv!

Én az M17n kiegészítőt használom, tökéletesen működnek a menük benne és azokban megfelelően nyelv szerint változnak a cikkek. A problémám az, hogy a front page-n, vagyis a kezdőlapon megjelenik az összes nyelvű cikk, esetemben a magyar és a német nyelvű is. Csináltam két cikket ugyebár, aminek megadtam a nyelveit és mindkettőt címlapra raktam. Sajnos nem nagyon tudtam úgy befolyásolni az oldalt, hogy a kettő külön legyen, mert talán, ha a főoldalt nem front page-ként jelölöm meg akkor jó lehetne. Viszont én a főoldalon olyan cikkeket is megakarok jeleníteni amik már egy másik menüpontban szerepelnek. Vagyis a főoldal ilyen tartalmi összeszedés lenne a terv szerint.

Amennyiben van ötletetek segítségeteket előre is köszönöm.

Netter
netter
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.05.29. 11:14
Adott: 1 köszönetet

Következő

Vissza: Nyelv

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég