Hali,
mivel a cím nem konkretizál, ezért ide folytatásként írom a kérdésemet: le tudná nekem valaki írni, hogy hogy kell beüzemelni ezt a komponenst? Esetleg van erről már valahol leírás? A smartsef.org-on csak részletekkel kapcsolatos kérdéseket-válaszokat találtam, nem egy általános leírást.
Egyelőre localhoston próbálgatom, felinstalláltam a komponenst és bemásoltam az ugyanonnan letöltött .htaccess fájlt. Ha valamit változtatni akarok a config-ban, ezt a két sort válaszolja:
* Could not make the E:\web\1.5.2\administrator\components\com_smartsef\config\configuration.php writable
* The SmartSEF configuration file is saved
Na ez utóbbit annyira nem találom igaznak.

Próbáltam jogosultságot adni "visszafelé" (tehát a fájltól indulva az administrator könyvtár felé haladva) a megadott útvonal egyes tagjaira, de egyrészt nem lett tőle jobb, másrészt egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez a módszer egy egészséges Joomla! működését eredményezné. A Global configuration-ben a SEO Settings-beállításoknak (vagy egyebeknek) milyeneknek kell lenniük? Próbálgattam többfélét, de most abszolút nem jó, egy cikkre sem linkel jól a menüm, úgyhogy teljesen elkeveredtem. ("The requested URL /1.5.2/joomla-license.html was not found on this server.") Zseni extrás oldalán ha jól emlékszem az sh404-ről azt olvastam, hogy a global config-ban minden erre vonatkozót "le kell tiltani", hát ezzel nekem úgy sem jó.
Tudnátok útmutatást adni? Asszem le kell szednem és újra feltennem mindent. Ja igen, azt a J1.5 patch-et nem raktam fel előtte, de ez gondolom irreleváns infó volt.