SmartSEF

SmartSEF

HozzászólásHozzászóló: tiborg Dátum: 2008.04.27. 15:06

Sziasztok

egy jumi plugin-ba saját php-t futtatok, amin belül vannak tabok, meg javascript, és ennek a működéséhez ? (kérőjel karakterek) vannak a linkekben, amik a smartsef bekapcsolásával nem mukodnek.

hogyan tudnám ezeket a modulban lévő linkeket mukodésre bírni és persze szépen átírt url-eket használni? (ennek a jumisnak nem fontos, de jó lenne, ha ezt is át lehetne írni)

nagyon szépen köszönöm előre is.
Kérlek, használd a keresőt és a Köszönet gombot. Köszi
tiborg
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.18. 13:39
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 36 köszönetet
Kapott: 7 köszönetet

Re: SmartSEF

HozzászólásHozzászóló: tiborg Dátum: 2008.04.28. 07:22

Valakinek sikerült már smart sef-et és saját kodot együtt használni, ami pl ilyen http://valami.net/index.php?id=size url-t használna? (alap joomla sef-fel htaccess-el megy, de a smartsef-et ha bekapcsolom tiltja ezeket az url-eket)

hogyan lehet mindkettőt használni egyszerre?

köszi

ui: az is jó lenne, ha esetleg ezt a saját kodú url-t is át lehetne irni a smartsef-fel, de ez nem annyira fontos, csak mindkettő mukodjon...
tiborg
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

HozzászólásHozzászóló: coilevi Dátum: 2008.05.12. 21:35

Hali,
mivel a cím nem konkretizál, ezért ide folytatásként írom a kérdésemet: le tudná nekem valaki írni, hogy hogy kell beüzemelni ezt a komponenst? Esetleg van erről már valahol leírás? A smartsef.org-on csak részletekkel kapcsolatos kérdéseket-válaszokat találtam, nem egy általános leírást.

Egyelőre localhoston próbálgatom, felinstalláltam a komponenst és bemásoltam az ugyanonnan letöltött .htaccess fájlt. Ha valamit változtatni akarok a config-ban, ezt a két sort válaszolja:

* Could not make the E:\web\1.5.2\administrator\components\com_smartsef\config\configuration.php writable
* The SmartSEF configuration file is saved

Na ez utóbbit annyira nem találom igaznak. :) Próbáltam jogosultságot adni "visszafelé" (tehát a fájltól indulva az administrator könyvtár felé haladva) a megadott útvonal egyes tagjaira, de egyrészt nem lett tőle jobb, másrészt egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez a módszer egy egészséges Joomla! működését eredményezné. A Global configuration-ben a SEO Settings-beállításoknak (vagy egyebeknek) milyeneknek kell lenniük? Próbálgattam többfélét, de most abszolút nem jó, egy cikkre sem linkel jól a menüm, úgyhogy teljesen elkeveredtem. ("The requested URL /1.5.2/joomla-license.html was not found on this server.") Zseni extrás oldalán ha jól emlékszem az sh404-ről azt olvastam, hogy a global config-ban minden erre vonatkozót "le kell tiltani", hát ezzel nekem úgy sem jó.

Tudnátok útmutatást adni? Asszem le kell szednem és újra feltennem mindent. Ja igen, azt a J1.5 patch-et nem raktam fel előtte, de ez gondolom irreleváns infó volt. :)
coilevi
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.26. 22:15
Adott: 32 köszönetet
Kapott: 39 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: coilevi Dátum: 2008.06.03. 02:01

Visszatértem a témához. Arra rájöttem, hogy eddig rosszul csináltam valószínűleg, mert a sorrendnek szerintem ennek kell lennie:
- a smartsef.org-ról letöltött .htaccess fájl bemásolása, a htaccess.txt törlése
- global configuration-ben Yes-re állítani a felső kettő SEO-s kérdést (igen, akarom használni, és igen, a .htacces-szes, mod_rewrite-os módszerrel)
- a komponens felinstallálása, ami rögtön, automatikusan engedélyezi annak használatát (meg valami kapcsolódó pluginét is).

Na nekem az első két lépésig teljesen okés a dolog, kezdenek alakulni az url-ek, de a komponens installja után rögtön elromlik az oldal, ha frissítek egyet. A kezdőoldal url-jét duplán akarja meghívni; ha kézzel írom be, akkor meg bejön, de a cikkekre már hibaüzit dob. Ha a konfigjában akarok valamit állítani, ugyanaz a hibaüzenet fogad, mint amit egyel fentebb írtam. Mondjuk érdekes módon tényleg menti szerintem a konfig fájlt, tehát a két, egymásnak ellentmondó mondat közül a második az igaz (tehát pl. az üres karakterek helyén lévő default "-" karaktert ki tudom cserélni a linkekben a "_" karakterre, ezt oldalfrissítés után látom a linkeken (amik szépek, és továbbra is rosszak)), de ez egyrészt akkor is fura, másrészt továbbra sem működik az oldal.

Ja igen: localhostos, szűz, angol nyelvű Joomla!-installokról van szó. (Ha valamit elrontok, mindig egy tök újon folytatom, hogy azzal ne legyen gond.)
coilevi
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Tóth Tibor Dátum: 2008.06.03. 08:29

Ha localhoston teszteled, akkor megér egy próbát.

1. A letöltött htaccess fájl Rewritebase része ki van kapcsolva.
Kód: Az összes kijelölése
# RewriteBase /

2. localhost esetén valószínű, hogy egyes almappákba telepíted a Joomla!-t. Ha így van (pld. WAMP esetén: c:\wamp\www\joomlateszt1) akkor ezt a mappát célszerű beállítani a htaccess-ben:
Kód: Az összes kijelölése
RewriteBase /joomlateszt1

Ezzel a beállítással kipróbálhatod az alap Joomla! SEF-et is, és ha az megy, akkor tesztelni a SmartSEF-et. :)
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Avatár
Tóth Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.23. 01:52
Lakóhely: Szlovákia
Adott: 33 köszönetet
Kapott: 329 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: coilevi Dátum: 2008.06.09. 22:37

Sajnos nem megy a dolog így sem, sőt, most valamiért az alap joomlás mod_rewrite üzemmód sem megy, rögtön elszállnak a linkek. (Vagy a múltkor csak álmodtam, hogy mennek? Mert most nemhogy az általad javasolt módon megváltoztatott .htaccess fájllal, de a letöltött .htaccess fájl eredetijével, meg a htaccess.txt átnevezésével sem megy a "második fokozat" a joomla-sefből.) Mi lehet a hiba, ha már ilyen alap szinten sem okés nálam a dolog? Mondom, totál szűz joomla-installok localhoston; ezt a kettő kattintást változtatom csak, rögtön az install után. A mod_rewrite (a joomla admin. felületén a Help -> System info -> PHP information szerint is) engedélyezve van.
coilevi
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásHozzászóló: coilevi Dátum: 2008.06.09. 23:26

Most kipróbáltam localhoston, amit itt írtok: http://wiki.joomla.org.hu/A_mod_rewrite ... el%C3%A9se

a mod_rewrite tesztjével kapcsolatban, és a teszt rossz eredményt dob nálam, ami ugye elvileg azt jelenti, hogy nincs bekapcsolva a mod_rewrite. Ennek ellenére a Joomla admin. Help -> System info részen felsorolja a betöltött mod-ok között (az apache2handler -> Loaded Modules résznél). Az apache konfigjánál pedig, a httpd.conf fájlban ez a sor tényleg nincs kikommentezve:
LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so

Van valakinek ötlete?
coilevi
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

SmartSEF + Remository

HozzászólásHozzászóló: oO_Oo Dátum: 2008.08.02. 14:26

Használja-e valaki a SmartSEF-et, Remository komponensel, mert sajnos nálam nem bír az ékezetes fájlnevekkel.
A birkáknak egy hős kell, a hősnek meg sok birka!
Avatár
oO_Oo
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.14. 21:01
Adott: 1 köszönetet
Kapott: 30 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: kontraszt Dátum: 2008.10.22. 19:02

Sziasztok!

Nekem minden oké a SmartSEF telepítésével, még a virtuemart alatt is működik, de mégis van egy hatalmas probléma ami miatt használhatatlan a rendszer. Az ékezetes karaktereket nem cseréli le. Az url-t ugyanis nagyon ügyesen a termék kategóriák és a termékek nevéből képezi. Csak az a gond hogy maradnak az ékezetes betűk. Egyáltalán, a virtuemarttal melyik componens működik a legjobban?

Köszi?
kontraszt
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.08. 19:17
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: tiborg Dátum: 2008.10.22. 19:06

ebbe én is belefutottam, de azóta kijött a sh404sef nativ 1.5, amivel szépen megy a vm. ezt ajánlom.
a smartsef-re azóta nem kerestem megoldást, de már más is jelezte a fórumon, hogy nem jó a karakter átírás.
tiborg
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Következő

Vissza: SmartSEF

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég