Simple Image Gallery plugin

Képgalériák. Sugárzott média ...

Re: Simple Image Gallery plugin

HozzászólásHozzászóló: albertz Dátum: 2008.08.04. 12:00

Nekem is kérdés lett volna, hogy csak nálam nem kezeli az ékezeteket, de úgy látom másnál sem...

Van remény, hogy a későbbi verziókban kezelni fogja, vagy töröljem ki a megjelenítést. Mondjuk jó lenne, ha az ember tudná, miről is szól a kép...
albertz
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.01.16. 15:43
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 8 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: albertz Dátum: 2008.08.04. 12:03

Ezek közül tud valamelyik a SIG-hez hasonlóan egész könyvtárakat kezelni? Nem kellene egyesével megadni a képeket az jó lenne. És valamelyik tudja kezelni az ékezeteket?
albertz
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.01.16. 15:43

HozzászólásHozzászóló: kisduna Dátum: 2008.09.22. 14:54

Sziasztok!

Nálamnál tapasztaltabb kollégákat kérdezném, mi a feladat, ha a a Simple Galery ingyenes verzióját feltelepítettem, a cikkbe beírtam a megfelelő hivatkozást, a megfelelő könyvtárral, de a végeredmény egy apró hibán elcsúszik.:
A Thumb képek nem jelennek, meg csak a kis piros X, tudjátok... Na ha erre az "nincs kép" ikonra kattintok, bizony működik, és szépen hozza a képeket. Sajnos kis képek nélkül használhatatlan a dolog. Segítsetek kérlek, hogy lesznek nekem kis képek??!!! :?

Üdv, Robi
kisduna
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.09.22. 14:40
Adott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: cstibi Dátum: 2008.09.24. 19:10

Engedélyezd a szerveren a php_gd2 kiterjesztést!
Avatár
cstibi
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.31. 18:27
Adott: 48 köszönetet
Kapott: 6 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: b.endre Dátum: 2008.10.11. 22:29

Sziasztok

Előre mondom, hogy gyakorlatilag semmit sem értek vagyis csak nagyon keveset de igyekszem minnél hamarabb megtanúlni és ahogy Tibor javasolta olvasni a joomláról. Szóval, telepítettem a simple image gallery plugint és megnéztem a doksiját ahol azt láttam a cikkembe szúrjak be egy sort (én így értelmeztem) így {gallery}folder/subfolder/othersubfolder{/gallery} ezt meg is tettem az 1.5.7 renszermben ahol a tinymce-t használom. Ebből az lett hogy ahová a képeket vártam megjelenni egy szöveg jelent meg vagyis a kód egy része. Nem tudom mit jelent php_gd2 engedélyezni vagy azt egyátalán nekem kell e de kérek valakit akinek van egy kis ideje írja le lépésről lépésre, hogy tudok cikkenként kb 3 képet úgy beszúrni, hogy ha ráklikkelnek nagyban lássák. Azt a könnyű, hogy csak simán egy képet betenni de azt csak olyan kicsiben tudom (esztétikai probléma), hogy nem látni.

Hálás köszönet a türelemért és a segítségért :)
b.endre
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.09.18. 12:16

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.10.11. 22:44

A GD2 tulajdonképpen a szerveren a képkezelésért felel. Ha ez a hiba, akkor tiltva van.
Ha te tudod állítani (localhost), akkor a php.ini-ben az extension=php_gd2.dll sor elől ki kell szedni a pontosvesszőt.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 157 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: b.endre Dátum: 2008.10.12. 04:55

Köszönöm zseni, de honnan tudom ez e a hiba oka vagy a kódot írom e be rosszúl.
b.endre
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.10.12. 08:54

Ezt abból következtettem, hogy a GD2-vel kapcsolatos üzenet különben nem jelenne meg. A kódot elméletileg jól írtad be.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 157 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: b.endre Dátum: 2008.10.12. 10:17

Értem, akkor most azt kell tennem, hogy írok a táthelyszolgáltetónak? mert fizetős tárhelyen van az oldal.
b.endre
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: tlala Dátum: 2008.10.12. 10:50

Üdv Kedves Olvasó!
Közben az alább említett oldalt sikerült feltenni egy tárhelyre, már az 1.5.7-et használva, persze, sok problémával. De azt most hagyjuk, az alábbi "hiba" továbbra is fennáll. Tud valaki használható megoldást adni?
Köszönet előre is!

tlala írta:Üdvözlet mindenkinek!
Kezdő, (korban idős) a számítástechnikával autodidakta módon foglalkozó, de figyelmes és sokat olvasó (vagyis képzetlen, de sok gyakorlattal rendelkező) fórumozó vagyok.
Egy hónapja foglalkozom a Joomla rendszerrel, és eddig minden kérdésre találtam választ a fórumokon.
Elkészítettem - helyi környezetben - egy komplett (ja_purity sablonon alapuló) weblapot (a Joomla-t közben frissítettem 1.5.5-re) egy óvoda részére. Egy-két kivétellel mindent windows felületen oldottam meg.
Használom a SimpleImageGallery 1.2.1 verziót. Amióta a beállításokat megváltoztattam (pl.: a méretet 15x150-re) jól működik.
El akartam tüntetni képaláírásokat (mert nem kezeli a nagybetűt és a magyar ékezetet). Addig eljutottam, hogy a jwsig.php fájlban a 122 és 125 sorban található 'filename' szöveget kitöröltem, így a képek fájlneve eltűnt.
Még azt szeretném megoldani, hogy a kép alján ne mutassa, hogy hányadik képnél tartunk (pl: Image 1 of 3) Mit és hol kell megváltoztatnom?
Előre is köszönet!
TLala
Török Lajos
Avatár
tlala
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.03. 15:34
Lakóhely: Veszprém
Adott: 2 köszönetet