sh404SEF

Re: sh404SEF

HozzászólásHozzászóló: kontraszt Dátum: 2008.10.22. 20:59

Mondjuk már ki végre, hogy a király meztelen. A joomla tárhelyen az sh404 nem működik. Vagy legalább valaki mondja el hogy én egy dilettáns vagyok, mert ez neki csípőböl megy. Egyáltalán ebben a közösségben akad valaki aki joomlatarhely-en shs404-et használ?
kontraszt
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.08. 19:17
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.10.22. 22:01

A kérdés az, hogy miért is jó Joomla 1.5-höz különböző SEF kezelőket használni?
Ha valaki ebben fel tud engem világosítani és meg is tudja indokolni, akkor megköszönném.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 157 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: tiborg Dátum: 2008.10.22. 22:50

bocs nem voltam itt, de amint látom folytathatjuk itt.

zseni kérdésére válaszolva, szerintem is jó az alap joomla 1.5 sef, de vannak bővítmények amikhez szükséges külső. Ilyen az említett virtuemart is.

Seo fórumon is megy a vita arról, hogy jobb-e a clean url a google-nek vagy sem, így erről nem nyilatkozom. Az viszont biztos, hogy a látogatók (vásárlók) jobban szeretik, hiszen számukra is dekodólható információt tartalmaz az url.

joomlatarhelyet nem használok, de ahogy az árakat és az üzletpolitikát néztem, tutira lehet htaccess-t használni, így bármely sef komponensnek menni kell.
Kérlek, használd a keresőt és a Köszönet gombot. Köszi
tiborg
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.18. 13:39
Adott: 36 köszönetet
Kapott: 7 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: kontraszt Dátum: 2008.10.23. 08:29

Hát igen!

Az szinte biztos hogy a Google értékeli ha az url-ben szerepel a keresett kulcsszó, a Virtuemart pedig nem működik az alap Joomla SEF-fel. Nos Én használok Joomlát egy "normál szerveren" rengeteg gonddal, de a shs404 jól működik rajta és még a Virtuemartba is sikerült beleépíteni, majdnem hibátlanul. A joomlatarhelyen, viszont minden megy mint a karikacsapás, kivéve az shs404-et, ha bekapcsolom átalakítja ugyan az url-eket, de egyetlen oldal sem lesz megtalálható. (A htacses-t átállítottam) Már ott tartok hogy hagyom a fenébe az egészet, mert ilyen nehéz időkben még a barátságos url sem ér annyit hogy egy hetemet áldozzam rá. MIdezen túl azért azt mondom hogy egy ilyen jelentős számú közösség meg kellene tudjon fejteni egy ilyen, szerintem közel sem egyedi problémát. Nyilván előbb vagy utóbb én is hozzátenném ehhez a magam tapsztalatait, mert lassan csak beletanulok én is. (Mellesleg a tapasztalataim gyűlögetnek, mint már korábban írtam, sem a smartSEF, sem joomsef nem vált be, nekem legalábbis. Bár ezzel a tapasztalattal mások még nem sokra mennek.)
kontraszt
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Tóth Tibor Dátum: 2008.10.23. 09:05

kontraszt írta:Mondjuk már ki végre, hogy a király meztelen. A joomla tárhelyen az sh404 nem működik. Vagy legalább valaki mondja el hogy én egy dilettáns vagyok, mert ez neki csípőböl megy. Egyáltalán ebben a közösségben akad valaki aki joomlatarhely-en shs404-et használ?

Kedves kontraszt!

Mielőtt ilyen határozott kijelentéseket tennél, azért jó lenne pár dolognak utánnanézni.

Egyrészt, a Joomla Tárhely htaccess támogatással rendelkezik, és ahogy tiborg is említette, ez esetben nagyon kicsi a valószínűsége, hogy bármilyen SEF bővítménnyel gond lenne.
Ezen a tárhelyen fut az Egyesület összes oldala, több SEF/SEO beállítást kipróbáltam (Joomla!, phpbb, pligg, wiki ) - az összes működik - ahogy tapasztalhatod.
A sh404SEF meglehetősen összetett bővítmény - egyetlen rossz beállítás okozhathatja a rendszer működésképtelenségét.
Ha ehhez társul a VM megfelellő beállítása, akkor első nekifutásra tényleg nem gyerekjáték.

Mindazonáltal - király sztriptíz helyett - hasznosabb lenne konkrét dolgokról elmélkedni. Lehet, hogy nem a királyban, hanem a mókamesterber a hiba... ;)
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Avatár
Tóth Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.23. 01:52
Lakóhely: Szlovákia
Adott: 33 köszönetet
Kapott: 329 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Tóth Tibor Dátum: 2008.10.23. 09:10

zseni írta:A kérdés az, hogy miért is jó Joomla 1.5-höz különböző SEF kezelőket használni?
Ha valaki ebben fel tud engem világosítani és meg is tudja indokolni, akkor megköszönném.

Én Jinx elméletét vallom, amit a Joomla!Napon is hangoztatott: a Joomla! 1.5 alap SEF ideális megoldás az oldalak többségére.

1. Már nem igaz, hogy Google csak a SEF-es oldalakat "szereti/kedveli".
2. Sokal fontosabb tényezők határozzák meg az oldal előkelő elhelyezését, mint egy 150 karakteres szép VM link.
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Avatár
Tóth Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.23. 01:52
Lakóhely: Szlovákia
Adott: 33 köszönetet
Kapott: 329 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: kontraszt Dátum: 2008.10.23. 09:12

Kedves Tibor!

Bármi lehetséges és ha Te mondod akkor ez bizonyára így is van, de ettől nekem mégsem működik az sh404-em, a htacses-t már átállítottam. A legnagyobb baj hogy olyan embert sem találni aki ebben segíteni tudna, akármilyen feltételekkel. Biztos hogy ezzel a hozzászólásommal is tabukat sértek, mert ez itt elég könnyű, pedig igyekszem roppant alázatos lenni, de két napi szenvedés után már elég kuszált az idegrendszerem, úgyhogy ismételten bocsánatot kérek ha valamit........
kontraszt
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: kontraszt Dátum: 2008.10.23. 09:25

Mivel keresőoptimalizálással foglalkozom, én is vallom hogy számtalan sokkal fontosabb dolog van az url-eknél, de manapság az egyre élesedő versenyben igyekszem minden létező eszközt megragadni. Azt pedig örömmel hallom hogy az url-nek csökken a jelentősége.
kontraszt
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: pcMANiac Dátum: 2008.10.23. 11:28

Valaki le tudná írni nekem, hogy milyen beállításokat kell kérnem a tárhelyem redszergazdájától, hogy működjön a joomla 1.5 saját SEO-ja és ne haljon le minden, ha .htaccess-t beindítom? :?:

Köszi előre is!
A probléma megoldás titka: Találd meg azt, aki majd megoldja!
Avatár
pcMANiac
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.07.24. 16:20
Adott: 17 köszönetet
Kapott: 18 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: tiborg Dátum: 2008.10.23. 12:50

Sajnos nem hallottam Jinx előadását, de örülnék ha az ilyen okosságokat valaki, valahol publikálná :) (amúgy pont erre gondoltam, amikor csupán a látogatók szempontját emeltem ki)

kontraszt: ajánlom, hogy először próbáld meg az alap joomla sef-et beüzemelni htaccess-el, aztán jöhet az sh404-sef.

gondolom átnevezted .htaccess-re a htaccess.valamit...

minden nem fog működni, csak az alaprendszer, ha így már mennek a cikkek pl, akkor lehet tovább lépni.
Kérlek, használd a keresőt és a Köszönet gombot. Köszi
tiborg
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.18. 13:39
Adott: 36 köszönetet
Kapott: 7 köszönetet

ElőzőKövetkező

Vissza: sh404SEF

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég