realpath() hibaüzenet, mi a teendő?

A tárhely-specifikus problémák

Re: realpath() hiba üzenet, mi a teendő?

HozzászólásHozzászóló: pAttila Dátum: 2008.09.06. 22:37

Icebarney nem lehet,hogy 1.5.4 előtti verzióról frissítettél 1.5.6-ra? Ugyanis azokban a csomagokban eredeti path.php volt a /libraries/joomla/filesystem/path.php eléréssel.
Ha az ftp beakarod kapcsolni próbáld meg az erőszakos módszert használni: a configuration.php-ben a
var $ftp_enable = '0'; sort
var $ftp_enable = '1'; -re kicseréled és feltöltöd.
Ja, és nézz körül itt http://www.extra.hu/forum/node/7
pAttila
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.07.23. 14:19
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 2 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: tag Dátum: 2008.09.07. 12:16

Kössz Zseni a path.zip-et

Hmm
Valaki segíthetne megérteni a var $log_path és tmp= ide vonatkozó '/nfs/extra/p/pe/joomla/wwwroot/logs'; része miért ez vagy honnan jön
tag
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.20. 18:26
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: tag Dátum: 2008.09.07. 13:26

Közvetlen a realpath hibaüzenetnek használt, bővítményt azonban továbbra sem lehet telepíteni.
A 1.csomagfájl hibaüzenete:
JFolder::create: Infinite loop detected
Figyelmeztetés! - A fájl áthelyezése nem sikerült

majd
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/nfs/extra/p/pe/joomla/wwwroot/logs) is not within the allowed path(s): (/nfs/extra/n/ne/nehogymar/:/nfs/extra/prepend/:/nfs/sessions/n/ne/nehogymar/) in /nfs/extra/n/ne/nehogymar/wwwroot/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 323

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/p/pe/joomla/wwwroot in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16..........................és a többi warning

2. telepítési könyvtár hibaüzenetei:
(útvonal:/nfs/extra/p/pe/joomla/wwwroot/logs/bot_JoomlaFCKeditor2.6.1)

Adja meg a csomag könyvtárát

majd

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/p/pe/joomla/wwwroot/logs/bot_JoomlaFCKeditor2.6.1 in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/p/pe/joomla/wwwroot/logs/bot_JoomlaFCKeditor2.6.1 in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/nfs/extra/p/pe/joomla/wwwroot/logs/bot_JoomlaFCKeditor2.6.1) is not within the allowed path(s): (/nfs/extra/n/ne/nehogymar/:/nfs/extra/prepend/:/nfs/sessions/n/ne/nehogymar/) in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 17
tag
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.20. 18:26

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.09.07. 16:37

Nézd meg, hogy a configuration.php-ben a 17-18 sor mit tartalamaz. Valami ilyen bejegyzésnek kell lennie:
Kód: Az összes kijelölése
   var $log_path = '/nfs/extra/n/ne/nehogymar/wwwroot/logs';
   var $tmp_path = '/nfs/extra/n/ne/nehogymar/wwwroot/tmp';
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 157 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Icebarney Dátum: 2008.09.07. 20:33

Szaty írta:Illetve megnézni hogy mást tud-e telepíteni, és az is fontos lenne hogy a wwwroot/administrator/components mappába csinált-e com_attachments mappát...

Ja és lehet gond a telepítendő csomaggal is: nincs véletlenül duplán csomagolva? Ne legyen zip-en belül zip! sőt zip-en belül már csak sok mappa legyen+fileok! (Tehát csak maga a bővítmény)...

Szaty

Egyéb componentet sem tud telepíteni és nincs duplán csomagolva. :( Egyetlen örömöm, hogy egy másik komponent telepítésénél már hosszabb a hibaüzenet ;)
joomlahiba.jpg

(remélem még olvasható)

@pAttila: 1.5.4es verzióról frissítettem(ja és persze a path.php-t már kicseréltem)
Avatár
Icebarney
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.09.04. 21:49

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.07. 21:10

Lehet hogy nem kellene mindenfélét feltételeznem ha még nem volt ilyen problémám 1.5-ön, de a legalsó kis sor nem azt jelzi hogy végül is fölment a komponens?
This component shows....

nincs ott az admin menüben? nekem 1.0-ás joomlán az administrator mappába nem tud semmilyen mappát létrehozni, de fölmegy a com_ és ha fölrakom az üzenetben említett mappákat ftp-n akkor hiba nélkül fut...
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.19. 18:45

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.09.07. 21:18

Ma az extra-n karbantartások folynak. Vannak időszakok, mikor az oldalak nem elérhetőek. Ettől függetlenül itt az üzenet fejléce érdekes, ami annyit jelent, hogy a telepítés során hiba lépet fel és az adott installálásra szánt program nem települt fel.
Ennek ellenére meg lehet csinálni az ftp-n történő felmásolást, de az install xml-ben leírt elérések alapján kell a fájlokat felmásolni a különböző könyvtárakban.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 157 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Icebarney Dátum: 2008.09.08. 17:31

Az extrás support sem tudott sajnos rájönni, hogy miért nem tudok komponenst telepíteni :( És azt mondták, hogy az extra.hu-n a Joomlás FTP-funkció nem elérhető.
Avatár
Icebarney
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.09.04. 21:49

HozzászólásHozzászóló: bartaszili Dátum: 2008.09.09. 18:53

Az is az Extrás karbantartás miatt van, hogy ma feltöltöttem egy tiszta 1.5.6-ot, példaadatok nélkül. Kijavítottam a patch.php 247,248-ik sorát (//). Aztán megpróbáltam modulokat és komponenseket telepíteni, de mindig hibát ír ki és semmi sem települ?

Hibaüzi pld:

mysql_query(): MySQL error: Lost connection to MySQL server during query in /nfs/extra/*/**/***/wwwroot/administrator/index.php: dispatch on line 67
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 36

Ez a JoomlaWatch-nál jött elő.
bartaszili
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.02.12. 20:35
Adott: 4 köszönetet
Kapott: 1 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.10. 21:29

Nem lehet(sőt biztos) hogy időtúllépés? Könyvtárból telepíteni próbáltad?

Szaty
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.19. 18:45

ElőzőKövetkező

Vissza: Extra.hu

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég