realpath() hibaüzenet, mi a teendő?

A tárhely-specifikus problémák

Re: realpath() hiba üzenet, mi a teendő?

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.05. 16:16

Szóval kezdjük elölről:
Tehát ezek szerint az ftp-t aktiváltad az extán(igaz?). Te tudod módosítani az attribútumot tehát az ftp végül is működik(igaz?).
Csak a joomla nem tudja használni...(ez biztos hogy igaz, de nem vagyok jártas 1.5-ös joomlában,és nem nagyon értem miért kell neki külön engedélyezni...)
A lényeg az hogy nem tudja megnyitni írásra(Unable to open configuration.php file to write!) a konfigurációs filet.
Előszőr bizonyosodj meg róla hogy nem csak a c.file hanem a tartalmazó mappák is írhatóak.
Másodszor nézd meg hogy jó helyen van-e (pl: az 1.0-ás joomla a global config-ba lépve kiírja hogy a c. file írható. Ez ott is megvan?)
Illetve esetleg próbáld meg hogy újra fölrakod ftp-n a c. filet.
Egyenlőre ennyi...
Szaty
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.19. 18:45
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Icebarney Dátum: 2008.09.05. 19:30

Itt próbáltam meg engedélyezni az ftp-t( lásd melléklet)
De annak ellenére, hogy azt írja, hogy nem tudja megnyitni, ellenőriztem a configuration.php fájlt, és ott megvannak azok az adatok, amiket megadtam az FTP-eléréshez.
joomlaftp.jpg
Avatár
Icebarney
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.09.04. 21:49
Adott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.05. 20:41

Sajnálatos módon nem tudom pontosan hogy ez az ftp beállítás mire szolgál. Nem pontosan értem minek kell a joomlának a saját tárhelyét ftpn keresztül elérnie... Neked miért lenne erre szükséged?

Szaty
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: erdsiger Dátum: 2008.09.05. 20:55

A biztonság és használhatóság miatt van rá szükség. A legtöbb tárhelyen az ftp-n keresztül feltöltött fájloknak más a jogosultsga, mint a webes felületen keresztül feltöltötteknek. Ez azért lehet gond, mert ha a Joomla! telepítőjével telepítesz egy fájlt, akkor azt nem tudod ftp-n szerkeszteni, sőt még a jogosultságát sem fogod tudni átállítani. Hogy ezt a problémát kiküszöböljék, bevezették az ftp réteg használatát, ami a webes telepítés esetén is ftp-vel tölti fel a fájlokat, így a fájlok jogosultsága is az ftp felhasználóé marad és ezáltal szerkeszthető lesz.
Erdősi Gergő
http://www.joomline.hu - Joomla! fejlesztői oldal
erdsiger
Tapasztalt fórumozó
Tapasztalt fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 22:30
Kapott: 102 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Icebarney Dátum: 2008.09.05. 21:53

@Szaty: Azért próbálkozom vele, mert szeretnék megoldást találni arra a problémára, hogy nem tudom telepíteni az Attachments nevű extensiont.
Avatár
Icebarney
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.06. 07:12

Igyekszem segíteni amennyire tőlem telik: Bővítmény telepítésnél 1.5-ön is illene lenni olyan lehetőségnek hogy "telepítés könyvtárból" vagyis hogy te fölrakod ftp-n a kicsomagolt bővírményt egy akármilyen mappába, majd megadod a joomlának az akármilyen mappa elérési útvonalát, és ő onnan telepíti.
Van ilyen lehetőség a telepítésnél?
Próbálkoztál már vele?
Sokszor működik...
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Icebarney Dátum: 2008.09.06. 08:46

Sajnos így is ezt írja ki:

* JFolder::create: Path not in open_basedir paths
* Component Install: Failed to create directory.: "/nfs/x0501/7/7c/7csoport/wwwroot/components/com_attachments"
Avatár
Icebarney
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.06. 11:48

Lehet hogy ez nem teljesen biztonságos de én úgy folytatnám hogy a wwwroot mappának teljes(minden almappának és filenak) 777 jogot adnék aztán még egyszer megpróbálni...

Illetve megnézni hogy mást tud-e telepíteni, és az is fontos lenne hogy a wwwroot/administrator/components mappába csinált-e com_attachments mappát...

Ja és erről a telepítés utáni jelentésről is tudnál olyan képet csinálni?

Ja és lehet gond a telepítendő csomaggal is: nincs véletlenül duplán csomagolva? Ne legyen zip-en belül zip! sőt zip-en belül már csak sok mappa legyen+fileok! (Tehát csak maga a bővítmény)...

Szaty
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: erdsiger Dátum: 2008.09.06. 12:30

Szaty írta:Lehet hogy ez nem teljesen biztonságos de én úgy folytatnám hogy a wwwroot mappának teljes(minden almappának és filenak) 777 jogot adnék aztán még egyszer megpróbálni...

Nem teljesen biztonságos?! Még egy-egy könyvtárnak vagy fájlnak 777-es jogot adni is komoly kockázat, nem hogy az összesnek... Ezt senki meg ne tegye!

Icebarney írta: * JFolder::create: Path not in open_basedir paths
* Component Install: Failed to create directory.: "/nfs/x0501/7/7c/7csoport/wwwroot/components/com_attachments"

Kapcsold ki az FTP régeteget. Nem tudom extrán mi van, de FTP réteg nélkül is menni szoktak ott a telepítések ahogy olvastam. Biztonság meg nincs az extrán, szóval felesleges az FTP réteggel bajlódni csak hogy a fájl tulajdonosa és csoportja se okozzon problémát.
Erdősi Gergő
http://www.joomline.hu - Joomla! fejlesztői oldal
erdsiger
Tapasztalt fórumozó
Tapasztalt fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 22:30
Kapott: 102 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.06. 21:37

Mint említetted nincs biztonság az extrán. Sőt 1.5-ös joomlán még akkor sem biztos hogy van biztonság ha a legújabb verziót használod...
A Joomla! közösség bejelenti a Joomla! 1.5.6 [Vusani] azonnali hozzáférhetőségét. Ez biztonsági kiadás, melyben egy magas fokozatú biztonsági rés került javításra.

Ha várható a támadás akkor nehéz dolgod lesz, de ha nem/illetve nincsenek értékes titkaid a honlapon akkor mindegy...

Szaty
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

ElőzőKövetkező

Vissza: Extra.hu

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég