realpath() hibaüzenet, mi a teendő?

A tárhely-specifikus problémák

Re: hiba üzenet

HozzászólásHozzászóló: zsolti-007 Dátum: 2008.02.29. 09:16

Gyors voltál, pont most akartam írni, hogy tárgytalan a dolog, mert megtaláltam kicsit előrébb!
Köszi! :)
zsolti-007
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.02.14. 15:42
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 7 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: hibaüzenet

HozzászólásHozzászóló: coilevi Dátum: 2008.04.25. 18:21

Hali,
ez a path.php című extra.hu-s javítás nekem nem kellett. Sőt, azzal nekem nem is engedte feltelepíteni az 1.5.2-őt, session_path hibát írt ki (ó, már hányadszor találkozom ezzel :) ), de amint visszacseréltem az eredeti path.php-re, rögtön felment gond nélkül az egész. Ez a legelső találkozásom az extrával, ezért kérdem: a későbbiekben kelleni fog ez a fájl, tehát másoljam fel most már így a telepítés után, és csak a telepítéshez nem volt jó?
Egyébként, ha jól látom, 2 helyen is van link egy ilyen fájlra itt a fórumon, és a két link szerintem két különböző méretű path.php-ra mutat (én az 5.9k-sat próbáltam használni).
coilevi
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.26. 22:15
Adott: 32 köszönetet
Kapott: 39 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: erdsiger Dátum: 2008.04.25. 18:30

coilevi írta:Ez a legelső találkozásom az extrával, ezért kérdem: a későbbiekben kelleni fog ez a fájl, tehát másoljam fel most már így a telepítés után, és csak a telepítéshez nem volt jó?

Ha nem lesz gondod a bővítmények, templatek telepítésével, illetve hibaüzenetet sem kapsz, akkor nem kell. De extrát ismerve erre kevés az esély... :) Mindenesetre amíg nincs ilyen problémád, addig nem szükséges lecserélned.

coilevi írta:Egyébként, ha jól látom, 2 helyen is van link egy ilyen fájlra itt a fórumon, és a két link szerintem két különböző méretű path.php-ra mutat (én az 5.9k-sat próbáltam használni).

Itt az eredeti:
http://admin.blog.extra.hu/?p=36
Erdősi Gergő
http://www.joomline.hu - Joomla! fejlesztői oldal
erdsiger
Tapasztalt fórumozó
Tapasztalt fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 22:30
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 102 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: coilevi Dátum: 2008.04.25. 18:35

Látom, elhamarkodtam a kérdést. Eddig csak az admin. részt néztem, de látom, maga az oldal tele van hibaüzenettel, ha nem írom felül ezzel a fájl-lal.
Bocsi és köszi!
coilevi
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.26. 22:15
Adott: 32 köszönetet
Kapott: 39 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: lsgtvik Dátum: 2008.08.14. 09:52

Üdv mindenkinek.

Nálam is van hibaüzenet és nem tudom a megoldást:

* JFolder::create: Path not in open_basedir paths
* Komponens Telepítés: Nem sikerült létrehozni a könyvtárat: "/nfs/x0601/a/av/avonfigyike/wwwroot/components/com_yvcomment"

Üzenet

* Komponens: A telepítés sikertelen

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/x0601/a/av/avonfigyike/wwwroot/tmp/install_48a3f0168afae/www/components in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16
Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/x0601/a/av/avonfigyike/wwwroot/tmp/install_48a3f0168afae/www/components in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16
Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/x0601/a/av/avonfigyike/wwwroot/tmp/install_48a3f0168afae/www/administrator/components in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16
Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/x0601/a/av/avonfigyike/wwwroot/tmp/install_48a3f0168afae/www/administrator/components in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Igazából mindegy hogy melyik komponenssel próbálkozok egyik sem települ, mindegyiknél ez a hibajelenség.
Amikor elkezdtem az oldalt csinálni a javító fájl feltétele után ment minden, mivel vannak feltelepített komponensek.
Ezt után nem volt szükség komponensre idáig. Az oldalon változtatást nem végeztem csak cikkeket illetve képeket töltöttem fel.
Most megint szükség lett volna új komponensre és már nem tudtam telepíteni, ezek után megpróbáltam frissíteni a joomla!-t így lett 1.5.6-ös verzió. Persze a hiba nem szűnt meg még az újbóli javító fájl felrakása után sem. Illetve régen egy probléma azért volt , van fent egy imagebrowser nevű komponens ami képeket listáz ki könyvtár szerint, ennek az adminisztrációjába sem tudott könyvtárat létrehozni.

Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni!
lsgtvik
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.14. 09:46
Adott: 0 köszönetet

Re: realpath() hiba üzenet, mi a teendő?

HozzászólásHozzászóló: Icebarney Dátum: 2008.09.04. 22:02

Nekem is ez a problémám, mint az előző hozzászólónak. Nem tud rá valaki megoldást? Megkerestem az extrás supportot, de eddig érdemben nem tudtak segíteni(azt írták, hozzam létre manuálisan a kívánt könyvtárat, de így sem sikerült telepíteni) Az extension készítőjétől kaptam tanácsokat, hogy mit tehetnék, de sajnos egyik sem vált be. Nem tudtam az ftp-módot sem aktiválni, ott ezt a hibaüzenetet kapom:

* JFTP::connect: Could not connect to host "ftp.extra.hu" on port 21
* JFTP::_putCmd: Not connected to the control port
* JFTP::_mode: Bad response
* JFTP::_passive: Not connected to the control port
* JFTP::write: Unable to use passive mode

* An Error has occurred! Unable to open configuration.php file to write!
Avatár
Icebarney
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.09.04. 21:49

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.05. 06:45

Mármint ezt az ftp program írja ki? Extrán aktiváltad az ftp?
Illetve még az előtted szólóhoz annyit, hogy amennyíre én értek hozzá ez írhtóság problem: 777 beállítást a célmappáknak.

Szaty
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.19. 18:45

HozzászólásHozzászóló: Icebarney Dátum: 2008.09.05. 07:33

Ezt a Joomla írta ki, mikor a Global configuration/Server/Ftp Settings-nél az Enable FTP-t Yesre állítottam.
Módosította: oO_Oo, időpont: 2008.09.05. 08:35, módosítva 1 alkalommal.
Indok: Ne idézd az előtted lévőt. Köszi!
Avatár
Icebarney
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Szaty Dátum: 2008.09.05. 10:34

Ja és az utolsó sor: configuration.php val van a gond: így semmilyen beállítást nem tudsz menteni. A javításához viszont ftp kellene. Most nem jut eszembe semmi csak a reinstall. mondjuk egy másik helyről letöltött csomaggal.
1.0-n nincs ilyen fzp bekapcsolás a joomlán...

Szaty
Szaty
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.19. 18:45

HozzászólásHozzászóló: Icebarney Dátum: 2008.09.05. 13:35

Hogy lehetne javítani a configuration.php-t? (az attribútumában már engedélyeztem az írását, de így sem jó)
Avatár
Icebarney
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

ElőzőKövetkező

Vissza: Extra.hu

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég