Mi lesz a mély linkekkel ha áttérek 1.5- joomlára?

Itt teheted fel a Joomla! 1.5 teljesítményével és a keresőoptimalizálásával kapcsolatos kérdéseidet.

Mi lesz a mély linkekkel ha áttérek 1.5- joomlára?

HozzászólásHozzászóló: n_panni Dátum: 2008.06.16. 20:26

A napokban feltörték valamelyik honlapunkat a tárhelyen (és megfertőzték egy vírussal az összes honlapunkat), és eme külső kényszerítő tényező hatására azon gondolkodok, hogy átrakom a zászlóshajó honlapunkat 1.5 Joomlára. Viszont egy komoly kérdés merült fel bennünk:

Ha technikailag sikerül is áttornáznom örökölt módban 1.5 joomlára a honlapunkat, megmaradnak -e a régi linkek? Mi lesz azzal a több ezer linkkel ami most a honlap sikerességét biztosítja?
Valami olyasmit olvastam, hogy az 1.5 joomla átirányítja a régi linkeket az újonan létrehozott tartalmi elemekre. Kérdés, hogy ez vajon mennyire jön be a Google-nak, úgy tudom az átirányításos dolgokat nem igazán szereti.
Avatár
n_panni
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.01.23. 08:47
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 9 köszönetet
Kapott: 1 köszönetet

Re: Mi lesz a mély linkekkel ha áttérek 1.5- joomlára?

HozzászólásHozzászóló: Bence Dátum: 2008.06.16. 20:58

Én az átirányítósdit nem javaslom, a Google valóban nem szereti.
Így hirtelen egy barkács módszert tudok javasolni.
Ha most bennvan az oldalad a webmestereszközökben, akkor látod azokat az URL-eket, amelyekre hivatkozást lát a google.
(A többi URL ebből a szemszögből nem érdekes.)
Az 1.5-ben tudomásom szerint benne van egy SEF modul (én még nem használtam 1.5-öt) ahhol elvileg megtudod adni, hogy az adott aloldal az új URL helyett a régin jöjjön.
De ha nincs benne a SEF akkor biztos belelehet tenni.
Kicsit barkács, és ha sok a mélylinkkel támogatott oldal akkor munkás is, de jobbat nem tudok.

Bence
Elektronikai kiegészítők: http://www.techshop.hu
SiteMarketing - Keresőoptimalizálás: http://www.sitemarketing.hu
Bence
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.27. 14:25
Adott: 2 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.06.16. 21:56

Én kicsit módosítom az előttem hozzászólót. Annyiban igaza van, hogy a most rád mutató, ill. kifelé mutató linkeket megnézed és a többi nem érdekes. Igaz, pontosan behatárolni nem lehet, ha több száz cikk került fel a honlapra és az évek során ezek a linkek nagyon beleásták magukat a google-ba. Szóval, elméletileg ezekkel a linkekkel kell foglalkozni.
A joomla-hoz szerencsére létezik olyan SEF komponens, amely linkeket tud irányítani, ilyen pl. az Artio JoomSef
Éppen a napokban jelent meg az új verziója, amely a 3.1.0.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 157 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: n_panni Dátum: 2008.06.17. 08:47

Szuper! Tehát ezek szerint nem reménytelen a dolog, érdemes átrakni 1.5-re. Igazából több mint 1000 cikkről van szó, amik nem évülnek el. A legjobb lenne talán akkor egyenként átrakosgatni őket, ha úgyis egyenként kell majd a linkeket is átállítgatni?
Avatár
n_panni
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.06.17. 10:17

Panni:

Én Joomla! 1.5 alatt nagyon fontolóra venném a Linkr bővítmény használatát. Ez a plugin a belső linkelésben nagy segítség. Azt olvastam róla, hogy nyugodtan át lehet vele állni másik URL-átíró komponensre, mert nem vesznek el a meglévő belső hivatkozások. A legújabb verziónak már saját API-ja van, ami remélhetőleg megihleti a többi fejlesztőt, és integrálják a Linkr használatát a saját komponenseikbe.
Tamás, a honosító
:: Körülnéztél már a bővítménytárunkban? :: http://www.joomla.org.hu/letoltesek/bovitmenytar.html :: a magyarítások lelőhelye is
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.25. 21:41
Lakóhely: Mozsgó
Adott: 17 köszönetet
Kapott: 212 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: n_panni Dátum: 2008.06.17. 19:22

Köszi a tippet, jó kis komponens, localhoston gyors ki is próbáltam :).
Nekem sajnos joomla 1.0.x ról kell 1.5.x-re átállnom, ezért vagyok gondban a belső linkekkel. Kipróbálom a fentebb említett megoldásokat is a linkek irányítására.
Avatár
n_panni
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Vissza: Keresőoptimalizálás

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég