Munkamenet időtartam számláló(óra)

Biztonsági mentés. Adatbázis-kezelés. Fájlkezelés. Statisztika. Keresőbarát URL-ek …

Munkamenet időtartam számláló(óra)

HozzászólásHozzászóló: Luby Dátum: 2008.06.05. 19:20

Ismer valaki egy modult amivel az adminisztrációs felületen valahogy ki lehet mutatni a munkamenet idötartamát?

A beállításaim szerint a munkamenet ideje 30 perc. Valami miatt kb. ennyi idö után renszerint ki s dob a kezelöfelületröl a joomla, pedig dolgozom, nem tétlenkedek.
De az is lehet hogy ez a(z ingyenes)tárhelyem beállításain múlik.
Jó volna ha lenne a kezelöfelület mondjuk felsö részén egy flash óra, vagy valami ami pontosan kimutatja hogy mennyi idö mult el a bejelentkezésem óta, hogy mielött lejárna a munkamenet még menteni tudjam a melót amin dolgoztam.
Mert szokásom online írni, javítgatni és néha igencsak felhúzza a cukrom :x , ha elvesznek a módosításaim, mert a Joomla kidob a kezelöfelületröl.
Tehát ne kíméljetek, ha valakinek van valami ötlete, vagy ismer egy erre is alkalmas modult az írjon! :)
A "Köszönet" gomb nem harap! ...a "Kereső" sem!! ;-)
Avatár
Luby
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.13. 20:40
Lakóhely: Witten, Németország
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 20 köszönetet
Kapott: 66 köszönetet

Re: Munkamenet időtartam számláló(óra)

HozzászólásHozzászóló: zoli Dátum: 2008.06.05. 21:25

picit szerintem felreerted a dolgot. A session lejarat nem a bejelentkezestol szamitodik, hanem az aktivitastol. Tehat barmikor a bongeszo "eletjelet" mutat a szerver fele ujraindul a session szamlalo. Olyan ora amire gondolsz valoszinuleg nincs, mert a session a szerver oldalon szamolodik, az orat meg a kliens oldalon szeretned latni, ami sohasem lesz pontos, hacsak nem szinkronizalna mindig a szerverrel, ami viszont "eletjelnek" minosulne es ujraindulna a szamlalas. Masreszt pedig a mai ajaxos idokben joforman nem is lehet tudni milyen szkriptek komunikalnak a hatterben a szerverrel, ezeket mind figyelnie kellene az oranak (nemcsak hogy inditott e kerest, hanem hogy pontosan hova, es esetleg meg valaszt is ertelmezni). Szoval sztem mas baj lesz itt. 30perc session expire irrealaiasan magasnak tunik nekem (5perc koruli szokott lenni) ugyhogy siman el tudom kepzelni hogy ez tobb mint amit a szerver oldali limit engedelyez.
Avatár
zoli
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.16. 00:11
Adott: 3 köszönetet
Kapott: 60 köszönetet

A következő fórumtag köszönte meg zoli hozzászólását:
Luby

HozzászólásHozzászóló: zvaranka Dátum: 2008.06.05. 22:00

Hosszabb tartalmat célszerű saját gépen összeállítani vagy ha már az admin felületen gépeled be, célszerű először a publikálást kikapcsolni és 5 percenként az Alkalmaz (Apply) gombra kattintani.
Varanka Zoltán - http://novoportal.hu
Avatár
zvaranka
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 13:29
Lakóhely: Budapest
Adott: 6 köszönetet
Kapott: 55 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Luby Dátum: 2008.06.05. 22:02

Akkor jól értettem a dolgot, mert írtam, hogy nem tétlenkedek félórákig és mégis egy idö múltán kidob.
A munkamenet idö beállításon a Joomla Globális beállításainál található:
munkamenet.jpg
munkamenet.jpg (13.11 KB) Megtekintve 175 alkalommal.
beállításra gondoltam. Ez van félórára állítva, mert azt reméltem, hogy segít a problémámon, de ugyanúgy kidob egy idö múltán, mint az alapértelmezett 15perces beállítással.

zvaranka írta: 5 percenként az Alkalmaz (Apply) gombra kattintani.

Az az érdekes, hogy a bejelentkezés után eltelik egy félórányi idö amíg nyugodtan csinálhatok amit akarok és aztán akkor is kidob ha pár perccel elötte kattintottam az Apply vagy akármelyik gombra.

Tehát, akkor valószínü tárhelbeállításiprobléma lehet!
Na mindegy, köszi a magyarázatot! :beer:
A "Köszönet" gomb nem harap! ...a "Kereső" sem!! ;-)
Avatár
Luby
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.13. 20:40
Lakóhely: Witten, Németország
Adott: 20 köszönetet
Kapott: 66 köszönetet

Vissza: Adminisztrációs eszközök

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég