Címtár és katalógus rendszer

Címtárak. Oldaltérképek. Keresés …

Címtár és katalógus rendszer

HozzászólásHozzászóló: mano Dátum: 2008.05.27. 14:09

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni a megfelelő komponensek kiválasztásban!

Elsőnek egy címtárra keresek megoldást. (address book, yellow pages?)
A címeket kategóriákban kellene tárolni, az alapvető mezőkkel (ország, város, kerület, utca, hsz, telefonszám, megnevezés...mondhatni a szokásos).
3-4ezer bejegyzés lesz, ami viszonlyag állandó tartalmat jelentene, felhasználói funkciók nélkül, azaz nem kell szavazás, sem megjegyzés, sem felviteli lehetőség a felhasználóknak. Egy lista, egymás alatt a címek, 1 cím 1 sorba.
(!)Amire szükség van az egy használható és logikus kereső hozzá, pl lehessen szűkíteni/keresni városra, kerületre, utcára.

A második igény pedig egy termékleírásokat tartalmazó rendszer lenne. (product book?)
Megnevezés, gyártó, 3-4 paraméter, 1 hosszabb leírás. Elképzelésem szerint egy lista a megnevezéssel és paraméterekkel, a megnevezésre kattintva pedig a hosszabb leírást láthatnánk.
Ez kb 12-14ezer leírást tartalmazna, képek nélkül. (!)Ezért itt is fontos, hogy megfelelő keresővel rendelkezzen a rendszer. Gyártóra lehessen szűrni, és a paraméterekben, leírásokban lehessen keresni. Itt sincs szükség felhasználói értékelésekre, sem hozzászólásokra, sem felvitelre, a lényeg, hogy hatékonyan tudjanak keresni .

1.5-ös verzió alatt szeretném mindezt, mivel az akadálymentes kialakítás fontos szempont és a későbbi migrációtól is szeretném megkímélni magam.

Mivel nincs szükség felhasználói azonosítására ezeknél a listáknál, ezért elképzelhetőnek tartok külső scripteket is. Természetesen első körben ingyenes változatokat keresek.

Én a címtárra nem találtam speciálisan erre írt komponenst, ezért a sobi2-re gondoltam.
A termékleírásra pedig valami könyvkatalógust kerestem, de 1.5 alá nem találtam, így
jelenleg a virtuemart-ot mint katalógost látom lehetséges megoldásnak. Bár ide is megfelelhetne a sobi2,
de a komponens klónozása macerás, és hibaforrás lehet minden frissítésnél, így csak végső megoldásként.

Mielőtt elkezdem szeretném kikérni a véleményetek, esetleg meghallgatnám a tapasztalatokat, talán a fórumozók közül van aki hasonló feladatokra talált már működő megoldást.

Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúlt a leírásom, de szerettem volna pontosan megfogalmazni, hogy mire is van szükség.

Röviden fogalmazva ötleteket várok címtárra és termékleírás/katalógusra a fent leírt igényekkel.

köszönettel
Manó
mano
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.19. 11:50
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 1 köszönetet
Kapott: 44 köszönetet

Re: Címtár és katalógus rendszer

HozzászólásHozzászóló: Scott Dátum: 2008.05.27. 16:04

Szia!

a SOBI2-t nézted már?

Azzal dusz egyedi mezőket létrehozni, be tudod állítani h melyik mezőre lehessen keresni és anniy kategóráit csinálsz amenynit csak akarsz és sok kiegészítő pluginja van. Nézd meg ha nem ismernéd.
Avatár
Scott
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.04.06. 11:38
Adott: 41 köszönetet
Kapott: 9 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: mano Dátum: 2008.05.27. 16:30

Éreztem, hogy túl hosszúra sikerült a leírásom. :D
Mint írtam a sobi2 mindkét esetben felmerült, a címjegyzékhez lehet azt is fogom használni, ha nem mondjátok, hogy ismertek jobbat is.
Szóval csak érdeklődök, hogy szerintetek jó-e az általám kiválasztott 2 komponens ezekre a feladatokra vagy esetleg létezik-e speciálisan ezekre az igényekre készített, talán valaki már oldott meg hasonló feladatot, csak más komponensek felhasználásával :?:
mano
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Scott Dátum: 2008.05.27. 17:32

ÉN is bedobtam a fórumba korábban egy hasonló igényt és kérdést és nekem is a SOBI2-t írták, megnéztem, nekem bejött.
Bár személyes véleményem szerint elég ótvar dolgok vannak benne, de igazából mindent tud amit tudni kell, fejlesztik és van hozzá rengeteg kiegészítő. Valamint fontos hogy bele lehet nyúlni, így ami nem tetszik benne azt meg tudom változtatni kedvem szerint... sztem ez fontos...
Avatár
Scott
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.04.06. 11:38
Adott: 41 köszönetet
Kapott: 9 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: mano Dátum: 2008.05.27. 18:51

Okok, értelek. A lényeg, hogy ismerem régóta, és nagyon jó katalógusrendszernek tartom, aktív supporttal és közösséggel, ezzel nincs is baj.
A kérdésem arra irányult, hogy létezik-e ezen kívül olyan, ami direkt az általam is leírt feladatokra lett kitalálva.
Ha nem akkor a címtárra marad a sobi2 , mint address book.
A termékleírásokra pedig a virtuemart.
Persze csak ha nem jön jobb ötlet, hátha valakinek van kedve elgondolkodni rajta, hogy ő mivel, hogyan oldaná meg.
És esetleg arról tudnátok nekem mondani valamit, hogy a sobi2 és a virtuemart mennyi bejegyzéssel bír el ?
A címjegyzék (sobi2) 3-4ezer, a termékkatalógus (virtuemart) 12-14ezer rekordot tartalmazna, szerintetek elbír vele?
mano
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Vissza: Keresés és indexelés

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég