Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni a megfelelő komponensek kiválasztásban!
Elsőnek egy címtárra keresek megoldást. (address book, yellow pages?)
A címeket kategóriákban kellene tárolni, az alapvető mezőkkel (ország, város, kerület, utca, hsz, telefonszám, megnevezés...mondhatni a szokásos).
3-4ezer bejegyzés lesz, ami viszonlyag állandó tartalmat jelentene, felhasználói funkciók nélkül, azaz nem kell szavazás, sem megjegyzés, sem felviteli lehetőség a felhasználóknak. Egy lista, egymás alatt a címek, 1 cím 1 sorba.
(!)Amire szükség van az egy használható és logikus kereső hozzá, pl lehessen szűkíteni/keresni városra, kerületre, utcára.
A második igény pedig egy termékleírásokat tartalmazó rendszer lenne. (product book?)
Megnevezés, gyártó, 3-4 paraméter, 1 hosszabb leírás. Elképzelésem szerint egy lista a megnevezéssel és paraméterekkel, a megnevezésre kattintva pedig a hosszabb leírást láthatnánk.
Ez kb 12-14ezer leírást tartalmazna, képek nélkül. (!)Ezért itt is fontos, hogy megfelelő keresővel rendelkezzen a rendszer. Gyártóra lehessen szűrni, és a paraméterekben, leírásokban lehessen keresni. Itt sincs szükség felhasználói értékelésekre, sem hozzászólásokra, sem felvitelre, a lényeg, hogy hatékonyan tudjanak keresni .
1.5-ös verzió alatt szeretném mindezt, mivel az akadálymentes kialakítás fontos szempont és a későbbi migrációtól is szeretném megkímélni magam.
Mivel nincs szükség felhasználói azonosítására ezeknél a listáknál, ezért elképzelhetőnek tartok külső scripteket is. Természetesen első körben ingyenes változatokat keresek.
Én a címtárra nem találtam speciálisan erre írt komponenst, ezért a sobi2-re gondoltam.
A termékleírásra pedig valami könyvkatalógust kerestem, de 1.5 alá nem találtam, így
jelenleg a virtuemart-ot mint katalógost látom lehetséges megoldásnak. Bár ide is megfelelhetne a sobi2,
de a komponens klónozása macerás, és hibaforrás lehet minden frissítésnél, így csak végső megoldásként.
Mielőtt elkezdem szeretném kikérni a véleményetek, esetleg meghallgatnám a tapasztalatokat, talán a fórumozók közül van aki hasonló feladatokra talált már működő megoldást.
Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúlt a leírásom, de szerettem volna pontosan megfogalmazni, hogy mire is van szükség.
Röviden fogalmazva ötleteket várok címtárra és termékleírás/katalógusra a fent leírt igényekkel.
köszönettel
Manó

(0%)