Joomsuite tapasztalatok

Gyorsítótárazás. Menürendszerek. Felhasználókezelés …

Joomsuite tapasztalatok

HozzászólásHozzászóló: meroving Dátum: 2008.10.07. 11:18

Hello,

Egy projekt kapcsán eljutottam abba a szituációba, hogy egy komoly Joomla 1.5.7 natív cms alatt futó közösségi alkalmazásra van szükségem. Lévén a portál meglehetősen komplexnek ígérkezik, ezért mindenképpen olyan alkalmazást kerestem mely aktív fejlesztés alatt áll.
Rátaláltam a JCommunity-re, ami egy alapvetően halott projektnek tűnik (legalábbis a leveleimre nem reagáltak).
A Community Builderrel a natív Joomla a probléma - és nincs idő megvárni a köv. változatot.

Mivel a költségek nem engem terhelnek megnéztem localhostos telepítésnél a JoomSuite csomagból a JUser és a JCommunity komponenseket. Ugyan ezek kereskedelmi árai picit borsosak a többi Joomla kiegészítőhöz képest, viszont az eddig látott modulokról csak pozitívan nyilatkozhatok.

Ezt a témát azért indítottam, hogy ha a használat közben vmi érdekességre jutok, ide írhassam mások segítése végett, ill. legyen itt erről a komponens családról egy átfogóbb vélemény. Ez utón megköszönném, ha mások is írnának, akik már használták a rendszert.

Telepítés:
- Ioncube kell a szerverre, hogy fusson. Ez ugye sok helyen nincs, tehát erre készülni kell.
- Localhost és egyéb telepítésnél is szükséges a 32MB a PHP-nek
- Az oldalon nem teljesen egyértelmű (az egyik FAQ részben található meg), hogy bármilyen telepített Joomsuite komponens működéséhez szükséges telepíteni a különálló License Manager komponenst, és ott installálni a letölthető próba licensz fájlokat (ez amúgy, hihetetlen korrekt megoldás sztem).
- Még arra érdemes figyelni, hogy a jelenleg letölthető JUser licensz állományok közül a localhost nálam nem ment, csak a másik (a JCommunity-ból ment a localhostos).

Egyelőre ennyi.
M
meroving
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.13. 17:11
Lakóhely: Deep space
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: Joomsuite tapasztalatok

HozzászólásHozzászóló: meroving Dátum: 2008.10.08. 16:12

Előrebocsájtom, hogy a CB-t nem ismerem. Egyszer használtam életemben kb. 4 órán át és nem voltam túlzottan elájulva tőle.
Tehát JUser component:
- kategóriákba tehetőek a különböző plusz tulajdonságok
- minden tulajdonságra beállítható, hogy egyedi, kereshető, kötelező legyen-e vagy sem
- beépített captcha (ez nekem jó, mivel nem szeretek azzal trükközni, hogy melyik komponens melyik captchaval megy együtt)
- beépített export funkció
- kibővített user management (szűrhetőek az általunk elkészített választható tulajdonságok!)
- front-end oldalon mindenféle css meg egyéb trükközés nélkül is tisztességesen néz ki a regisztrációs rész (minimalista kategóriabontás, de teljesen korrekt)
- front-end oldalon JS kis piros X vagy zöld pipával jelöli, hogy a beírt / nem beírt mező tartalma megfelel-e

JCommunity:
- kikapcsolható a "powered by" felirat (mondjuk fizetős szoftvernél ez elvárható lehet)
- alapból van CB támogatás a regisztráció oldaláról (mondjuk ez nem tudom mire is lenne jó...)

A köv pár napban tesztelem a cuccot pár száz generált userrel, aztán ha okés nekiállok átírni a language állományokat. Ha kész publikálni fogom értelemszerűen - bár előtte még megnézem milyen licenszes is ez a cucc :) -.

Az árakról: http://joomsuite.com/index.php?option=com_jcs&view=jcs&layout=form&Itemid=42
A legnagyobb csomagban van benne mindkettő a fenti komponensből (persze ezek mellett még jó pár minden mással együtt) 100 EUro / év
Külön-külön: 19 EUro / év mindegyik
Ez utóbbi véleményem szerint azért kibírható kategória szinte bármilyen cégnek, társulatnak.

Üdv: M
meroving
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: Arwald Dátum: 2008.11.18. 09:51

Szia!

Engem érdekelnének a fejlemények, hogy milyen tapasztalatokat/benyomásokat szereztél az elmúlt egy hónapban (már, ha nem adtad fel persze... :) ). Én is valami hasonlóban gondolkodom és szintén a fenti kiegészítésket nézegettem.

Üdv:
Arwald
Arwald
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.13. 20:34
Lakóhely: Budapest
Adott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: meroving Dátum: 2008.12.08. 12:25

Szia,

Nos a helyzet az - rendkívül vicces módon - hogy a pályázatba létrehozott weboldalt átvették, elfogadták, majd betették CD-n egy szekrény mélyére egyelőre :D
Tehát volt értelme. Most ne térjünk ki ennek a dolognak az offtopic vonzatára - úgy gondolom felesleges.
Azonban egy éles site-on is be fogom vezetni vmikor decemberben ezt a komponenst, ahol használnak jelenleg is CB-t, tehát lesz folytatás hamarosan :)

Üdv: M

ui.: btw a magyarítást (tegező) felteszem a tárhelyemre és idelinkelem ma valamikor, ha nem felejtem el.
meroving
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Vissza: Alaprendszer továbbfejlesztések

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég