Hello,
Egy projekt kapcsán eljutottam abba a szituációba, hogy egy komoly Joomla 1.5.7 natív cms alatt futó közösségi alkalmazásra van szükségem. Lévén a portál meglehetősen komplexnek ígérkezik, ezért mindenképpen olyan alkalmazást kerestem mely aktív fejlesztés alatt áll.
Rátaláltam a JCommunity-re, ami egy alapvetően halott projektnek tűnik (legalábbis a leveleimre nem reagáltak).
A Community Builderrel a natív Joomla a probléma - és nincs idő megvárni a köv. változatot.
Mivel a költségek nem engem terhelnek megnéztem localhostos telepítésnél a JoomSuite csomagból a JUser és a JCommunity komponenseket. Ugyan ezek kereskedelmi árai picit borsosak a többi Joomla kiegészítőhöz képest, viszont az eddig látott modulokról csak pozitívan nyilatkozhatok.
Ezt a témát azért indítottam, hogy ha a használat közben vmi érdekességre jutok, ide írhassam mások segítése végett, ill. legyen itt erről a komponens családról egy átfogóbb vélemény. Ez utón megköszönném, ha mások is írnának, akik már használták a rendszert.
Telepítés:
- Ioncube kell a szerverre, hogy fusson. Ez ugye sok helyen nincs, tehát erre készülni kell.
- Localhost és egyéb telepítésnél is szükséges a 32MB a PHP-nek
- Az oldalon nem teljesen egyértelmű (az egyik FAQ részben található meg), hogy bármilyen telepített Joomsuite komponens működéséhez szükséges telepíteni a különálló License Manager komponenst, és ott installálni a letölthető próba licensz fájlokat (ez amúgy, hihetetlen korrekt megoldás sztem).
- Még arra érdemes figyelni, hogy a jelenleg letölthető JUser licensz állományok közül a localhost nálam nem ment, csak a másik (a JCommunity-ból ment a localhostos).
Egyelőre ennyi.
M

(0%)