Sziasztok,
(nem konkrétan joomla 1.0.x => 1.5.7 áttérés, azért itt tettem fel)
többfélét olvastam már erről a témáról, ezért vetem fel itt, hátha valaki jártasabb ilyen téren.
Van 1 domain melyre napi 400-600 látogató érkezik (melyet nem szeretnék elveszíteni, még nincs rajta SEF stb), a google-ban több kulcsszóra is az első helyen jelenik meg.
Ez a honlap Joomla 1.0.15 alatt fut és 1.5.7-re akartam frissíteni.
A migrálás nem vezetett eredményre. (Az adatok átmentek, de használhatatlanná vált az admin felület, modul install -nál nem történt semmi, manuális esetben is ez volt a probléma)
A kérdés: A google a korábban kapott domain találatok alapján dönti el, hogy újra indexeli a virtuemart tartalmat, akkor, ha megváltoztak a kategóriák, termékek elérési útjai.
Tehát ha szimplán a domain-nek van 1 jó találati aránya a kulcsszavakból ill a kattintások végett, és módosítok a szerkezetén, akkor meg fogom kapni a korábbi találatokat a domain miatt, az új felépítésre is?
(Volt 1 ötletem, hogyan őrizhetném meg a már beindexelt google-s találatokat az 1.5.7-es Joomlával. Az új verziónál a virtuemart-ban manuálisan, úgy hozom létre a kategóriákat, hogy azokat a kategória ID -ket kapja mint korábban. Csak zátonyra futott, mert az új joomlában az URL tartalmaz plusz adatokat:
com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=129&Itemid=1
com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=129&Itemid=1
így ez kilőve, ha nincs valakinek ötlete erre is)
Remélem másoknak is segítséget nyújt a kérdésekre kapott válasz.
Ha valaki tudna segíteni, akkor megköszönném.
Üdv.

(0%)