JA Sanidine sablon módosítása

Problémád merült föl Joomla! 1.5 sablonod tervezése során? Ez a legmegfelelőbb hely, hogy választ kapj.

JA Sanidine sablon módosítása

HozzászólásHozzászóló: slythug Dátum: 2008.10.09. 20:16

Nem szerettem volna új topikot a problémámnak, inkább ezt folytatnám, habár nem hiszem hogy valaki írásból megérti, akinek van kedve szívesen fogadok valamelyik azonnali üzenetküldő rendszeren is segítséget, ha a kedves segítőnek úgy jobban megfelel kérem keressen fel privátban.

pár szót a problémámról is :)

JA_Sanidine sablont megnagyítottam, a modulok igen rosszul voltak méretezve, sajnos százalékban nem tudtam megadni mert eltűnt ha nagyobb számot írtam az ottlevőnél és nem is arányosan kicsinyítte, nagyította, ezért adtam 200px remélem nem ez kavar be, aztán mentem volna tovább de elakadtam, a content rész ahová a tartalom kerül elméletileg, össze vissza van csúszva, próbáltam valahol nagyítani, eltolt mindent, kiszámoltam arányokban mennyit nagyítottam a sablonon és az arányszámmal próbáltam a tartalom hátterének dobozát rendbehozni de csak nem lett jobb. Nem értem nagyon hogy viselkedik, egyszerűen szétcsúszott, és kéne még a jobbról felszabadított helyre is tegyen szöveget de akárhogy módosítgatom meghaladja tudásomat.

Mivel sok mindent használok az oldalamon, remélem megfelel nekem ez a sablon, és elég rugalmas lesz minden feladatra :)
slythug
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.01.06. 23:15
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: JA Sanidine sablon módosítása

HozzászólásHozzászóló: zserrbo Dátum: 2008.10.27. 22:56

Hello!

Én is ezt a sablont próbálnám használni, de 2 dolog nem megy :( Egyik a Ja-login pozíció használata. Ja-tabs van, miután felraktam a témát, de login nincs külön. Alul láthaóak a modul pozíciók. http://www.joomlart.com/templates_club/club_portfolio/ja_sanidine.html Nem tudom hogyan hozzak létre egyet :(

A másik gondom, hogy nem tudok telepíteni egyetlen sablonkiegészítőt sem. Az Extra kavar be, ezt írja ki:

"JFolder::create: Path not in open_basedir paths
Modul Telepítés: Nem sikerült létrehozni a könyvtárat: "/nfs/x0801/b/ba/baz-elit/wwwroot/modules/mod_jabulletin"
Modul: A telepítés sikertelen"

Találtam egy leírás, de nem tudom értelmezni :S
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=431&t=276318&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Vmi olyasmi nem működne, hoyg localon feltepítem, majd úgy "helyezem át" extrára?

A kérdéses oldal címe: http://www.baz-elit.extra.hu

Előre is köszönöm.
zserrbo
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.07.22. 12:06
Adott: 6 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.10.27. 23:25

Olvasd el ezt: path.php
Ezután továbbra is kapsz még ilyen hibaüzenetet, de sajnos ez az extra hibája. A linkben megadott módosítás ebben az esetben nem segít rajtad.
A különböző fájlokat kicsomagolva kell felmásolni egy könyvtárba, majd onnan telepíteni.
A ja-login használatával nem tudom mi a gondod? Alapértelmezettnek a top pozícióban van.
Ha a lenti modul pozíción kívül szeretnél még létrehozni, akkor módosítani kell a sablon forrás fájlját, ill. a hozzákapcsolódó CSS-t. Szerintem elég a négy lenti modul, ha még sem elég neked, akkor sajnos bele kell nyúlnod a forrásba, amit itt leírni kicsit sokáig tartana,
Amúgy, ha megnézed az index.php fájl tartalmát, akkor láthatod, hogy az alsó négy modult egy ja-botsl div fogja közre.
Ezen belül kell létrehoznod még pozíciót, ha ide szeretnéd tenni.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Kapott: 156 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zserrbo Dátum: 2008.10.28. 00:07

A javító fájlt felraktam a Joomla telepítése után.
A manuális telepítés se sikerült (vagyis ennél a témánál nem néztem de épp ma egy másiknál igen.) Jól hivatkoztam elvileg a tmp/... mappára.
Végül is az ment, hogy az adott odulokat felmásotlam a modules mappába majd új modulokat hoztam létre. Megjelentek az oldal, de nem ott ahol kellene. a CB login modulja hiába néz ki úgy, hoyg a "top" pozíción van, beállítátottam oda, de a logóra rátolja. Van topls 1 és topls 2 pozíció, amik nem tudom hol vannak, de nem jelentek meg.
Nincs külön JA-login modul amúgy.

A lenti 4 alsó modullal nicsn gondom, csak még nem állítottam át az előző téma után. Azért néznek ki ilyen össze-vissza.

A JA-slideshow és a JA-Bullentin pozícióját továbbra se tudom. A demo oldalon lehet látni, hogy ezeknél a moduloknál a háttér 45 fokban csíkozott fekete alapú, míg nálam persze nem. Most hibaüzenet található a slide show modulnál, de gondolom mert nem jók a megjelenítendő képek hivatkozásai. Megpróbálom javítani majd.
http://www.joomlart.com/templates_demo.php?template=ja_sanidine

Még van egy JA-tabs modul na arra mgé nem jöttem rá mire való, de egyelőre nem hiányzott.
Módosította: Tóth Tibor, időpont: 2008.10.28. 09:34, módosítva 1 alkalommal.
Indok: Szabályzat 1.3.6.
zserrbo
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.10.28. 11:20

A Cb_login-t azért tolja rá a logo-ra, mert a CSS-ben nincs jól beállítva. A CB a saját CSS-t használja és nem a sablon beállításait. Ezt úgy tudod kivédeni, ha a bejelentkezésnek létrehozol egy külön DIV-t, amit szépen beállítasz a CSS-ben és oda helyezed a CB-t.
A JA-Tabs füleken jelenít meg különböző cikkeket, modulokat vagy amit beállítasz. Szépen, lapozva tudod így megjeleníteni.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

HozzászólásHozzászóló: zserrbo Dátum: 2008.10.28. 13:34

Azt meg tudod mondani melyik fájlban változtassam meg? Mert elvileg sikerült a Firebuf Firefox kiegészítőjével, de nem tudom melyik html fájlhoz nyúltam.
Mindezt úgy, hogy a sablon demo oldalának a keret forrásából átcopyztam a ja-header részt, na ez még így hibás, mert nem az én oldalamra vannak a hivatkozások, stb, de jó helyre került a login rész.

A Slide Show és a JA Bullentin modulokat továbbra se tudom feltelepíteni. Úgy se ahogy te is írtad.
Pl /nfs/extra/b/ba/baz-elit/wwwroot/tmp/mod_jaslideshow könyvtárba felmásoltam ami a zip fájlban volt, de ezt írja ki:
"JFolder::create: Path not in open_basedir paths
Modul Telepítés: Nem sikerült létrehozni a könyvtárat: "/nfs/x0801/b/ba/baz-elit/wwwroot/modules/mod_jaslideshow"
Modul: A telepítés sikertelen"

Legalább már tudom, hoyg a topls 1 és topls 2 pozíciókon vannak eredetileg, keresnem kellesz vmit ami hasonlót vagy odaillőt tud. (Segített ebben a sablon beállításaihoz lépve az előnézet mód)
zserrbo
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.10.28. 21:59

Ehhez a sablonhoz elérhető a gyorstelepítő csomag a JoomlArt oldalán. Szerintem jobban jársz, ha onnan letöltöd és azt telepíted. ebben a csomagban minden bent van, amit csak akarsz. Különben ezek a hibák érdekességképpen mostanában van az extra-n, mióta az elérési útban is változások jelentek meg.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Vissza: Sablonok

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég