Alberghi J! 1.5.2-n

Autók és gépjárművek. Ingatlanok. Oktatás …

Alberghi J! 1.5.2-n

HozzászólásHozzászóló: Piszi Dátum: 2008.04.18. 17:20

Sziasztok!

Szenvedek egy jó ideje, hogy működésre bírjam az Alberghi-t Joomla 1.5-ön.
A telepítő kapásból kiakad amikor a jos_categories-ben akarja létrehozni a két alap kategóriát.
Ok ezen túl léptem, töröltem az xml-fájlból az a két sort amivel próbálkozik ezután kiakad time out 30mp-vel a php.

Ekkor próbálkoztam azzal, hogy felmásoltam egy 1.0.x alalól az admin/comp/com_al.. mappát és a comp/com_al.. mappát az 1.5-re. A telepítő mielött kiakadt azért még létrehozta a jos_alberghi és egyéb adatbázis táblákat majd phpMyadminban a jos_categories-ben létrehoztam a kategóriákat neki és eleinte úgy tűnt menni is fog de amikor a kategórák menüre klikkeltem az admin oldalon jött a 404 komponens nem található üzenet.
Gondoltam ennyi baj legyen a kategóriák úgyis ott vannak mert létrehoztam őket, de aztán amikor új szálleshelyet akartam létrehozni a mentés gombra klikkelés után csak egy sor kód jelent meg. Újra töltöttem az adminoldalt a szálláshely igaz létrejött de azért idegesítő, hogy mit végig kell játszani, hogy történjen valami és ha nem akarok új bejegyzést hozzáadni akkor egy tapasztalatlan ember nagyokat néz és azt se tudja mi van.
Az már csak a hab a tortán, hogy totál szétesik az adminoldal amikor megnyitom a komponenst de ez még elmenne, ha csak ennyi lenne vele a gond.
Ja igen és az öröklés be van kapcsolva!

Próbálkozott már valaki ezzel a komponensel 1.5-ön, van valami megoldás, hogy működjön mert nagyon szeretném használni.
Avatár
Piszi
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.28. 01:55
Lakóhely: Budapest
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

Re: Alberghi J! 1.5.2-n

HozzászólásHozzászóló: zvaranka Dátum: 2008.04.18. 17:28

Adalék az Alberghi komponenshez. Kritikus SQL injektálási hibát fedeztek fel benne, ezért használata biztonsági rést jelent jelent. Reméljük, a fejlesztője megfelelően átírja a kritikus részeket.
Varanka Zoltán - http://novoportal.hu
Avatár
zvaranka
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 13:29
Adott: 6 köszönetet
Kapott: 55 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.04.18. 17:32

Én úgy tudom a 2.1 verzió csak Joomla 1.0.x verzióhoz és majd a jelenleg tesztelés alatt álló 2.5 lesz Joomla 1.5 alatt használható.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 156 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zvaranka Dátum: 2008.04.18. 17:39

Igen, és a demo alapján jól néz ki!
Varanka Zoltán - http://novoportal.hu
Avatár
zvaranka
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 13:29
Adott: 6 köszönetet
Kapott: 55 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Piszi Dátum: 2008.04.18. 17:44

Köszönöm

Egyébként nincs egyébb alternatíva amivel helyettesíthető az alberghi és meg az 1.5-ön is és ingyenes?
Nem feltétlenül szállásajánlóra gondolok, valami egyébb amit ki lehet nevezni annak :)
Vagy marad az, hogy létrehozok egy új szekciót és cikkeket írok majd, ha kijön a 2.5 akkor áttérek.?
Avatár
Piszi
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.04.18. 17:57

Egyenlőre én nem tudok olyant, ami Joomla 1.5 alatt használható lenne. A komponens fejlesztők egyenlőre dolgoznak az új verziókon, amik remélhetően gyorsan publikálásra kerülnek.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 156 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Piszi Dátum: 2008.04.18. 18:21

Igazság szerint 1.0.x utf-8 van jelenleg még feltéve a tárhelyemen de a héten valamit csináltak az adatbázissal és elszáltak az ékezeteim nagynehezen úgy 2és fél óra alatt visszairogattam mindent ékezetesre kivéve amit nem tudtam pl: jos_group mert ott hiába írom be az adatbázisba, hogy regisztrált, stb.. az ékezet nem jelennek meg.
Illetve a seyret és a virtuemart teljesen megkattant és nem hajlandó az ékezeteket kezelni a seyretet újra telepítettem de még így se.
Ezért szeretnék az 1.5-re átállni mert egy adatbázbás visszaállítás után megmaradnak az ékezetek legalábbis nekem itthon megmaradtak.
Avatár
Piszi
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: petobalazs Dátum: 2008.10.25. 12:14

Használja valaki ezt a kiegészítőt 1.5.x-en? Jól jönne egy kis segítség!
petobalazs
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.10.23. 10:30
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Vissza: Vertikális piacok

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég