A Joomla!Napon is elhangzott hasonló kérdés. Wilco sem igen javasolta az /administrator mappa átnevezését. Szerintem egy könyjelző/Kedvelt nagyon egyszerű megoldás erre.
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Ha pedig nem szeretnéd, hogy bárki által elérhető legyen a /administrator, azaz az admin felület, akkor javaslom a Jsecure plugint. Bár ez lehet nem atomjaninak megoldás, hanem a Joomla!Napon elhangzott biztonsági kérdésre.
Félreértés történt. Én sem mondtam, hogy javasolta, csak utaltam a Tóth Tibor által is említettet témára, és ajánlottam egy általam ismert és lehetséges megoldást a .../administrator eltüntetésére a kíváncsi felhasználók elől. Persze ha biztonságról beszélünk akkor ott a .htaccess, ahogy Te is írtad.
És miért nem javasolt? A modok felrakásánál lehetnek a gondok, vagy a portálrendszeren belül lévő hivatkozások okozzák a gondokat? Ha kitörölném mondjuk az egész administrator mappát, akkor az okozna gondot a joomla müködés szempontjából? Csak próbálom megérteni a müködését olyan anélkül, hogy fájlokba kéne belenéznem.
Az /administrator mappa teljes törlése meglehetősen megnehezítené a Joomla! kezelését. Kicsit kezd elmenni ez a téma valahova. Egy operációs rendszernél sem emlélkedik valaki, hogy esetleg a /system mappát kitörölje, szerintem.
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Én is felhoznék egy fontos dolgot, ami szintén a Joomla! napon hangzott el, ha jól emlékszem Annamari említette meg, van egy biztonsági ellenőrzőlista, ha az ott felsoroltakat végrehajtod, akkor eléggé lecsökken a feltörés veszélye. A magyarra lefordított változatát itt találod: http://wiki.joomla.org.hu/Joomla!_admin ... st%C3%A1ja