Videó beletekerés

Képgalériák. Sugárzott média ...

Videó beletekerés

HozzászólásHozzászóló: Piszi Dátum: 2008.10.06. 13:07

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik e olyan megoldás valamelyik videó galéria komponenshez amivel beletekerhető lesz a videó, mint youtube-on.

Eddig próbálkoztam, a seyrettel, hwd-vel, és a JMultimedia-val.

Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
Avatár
Piszi
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.28. 01:55
Lakóhely: Budapest
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 8 köszönetet

Re: Videó beletekerés

HozzászólásHozzászóló: Piszi Dátum: 2008.10.06. 14:09

Ez lemaradt.

Flv-t szeretnék lejátszani.
Amúgy sok oldalon láttam, hogy bele lehet a videókba tekerni még mielött az letöltené a teljes fájlt a temporary internet files-ba nem csak youtube-on.
Csak azt nem tudom, hogy ez cache, vagy szerver vagy player függő-e. Nekem az is nagy segítség lenne, ha valami támpontot adnátok, hogy mire keresek mert én próbálkoztam google-el de nem sok sikerrel.
Avatár
Piszi
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: JAilBird Dátum: 2008.10.10. 12:36

én egyik projektemnél a JoomlWorks Allvideo pluginját használtam mp3 lejátszásra, különben képes youtubos videók illetve saját servereken lévő videók (és még sok más) lejátszására is...mp3-nál minden probléma nélkül bele tudtam tekerni. Egy próbát megér, innen letöltheted: http://extensions.joomla.org/component/ ... Itemid,35/
JAilBird
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.05.15. 14:58
Kapott: 2 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: taky Dátum: 2008.10.10. 12:52

Allvideost én is használtam és .flv tekerés ment, ajánlom kipróbálásra én is...
Avatár
taky
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.08.25. 18:46
Lakóhely: Pest megye
Adott: 3 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Piszi Dátum: 2008.10.11. 21:53

Köszi.
Ismerem az allvideos-t.
De ahogy én láttam az is azt csinálja, hogyha tetszőleges helyre klikkelek az ídő sávon visszaugrik oda ahol épp a videó letöltése tart és azt szeretném elérni, hogy még mielött az egész videó letöltődne akkor is tekerhető legyen. Pl: van egy 10perces videó de engem csak az utolsó 2perc érdekel ne kelljen végigvárnom, hogy letöltse az egészet, hanem mondjuk a sáv végre kattintok és akkor onnan játssza tovább némi bufferrelés után. Mint youtbe-on.
Avatár
Piszi
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

HozzászólásHozzászóló: atomcomci Dátum: 2008.11.19. 15:43

Üdv nektek, jó hogy megtaláltam ezt a topicot, mert ugyanez a problémám, viszont úgy látom megoldást senki sem tud. :(
Alapvető lenne egy videólejátszónál, hogy tekerni lehessen előre benne, kipróbáltam már párat, de egyik sem tartalmazta ezt a lehetőséget. Mivel én nagy méretű videókat is publikálok (1-200 Mb-os, 1-2 órás), nagyon jó lenne, ha előre lehetne tekerni mondjuk a 30. percig rögtön, mert így csak azon részein lehet pozicionálni, amit már letöltött a szerverről, ha valaki a 30. perctől szeretné nézni, annak így végig kell várnia azt nem kevés időt, amíg odáig betölti a videót, hát igen sajnos ez így elég abszurd..
Nem tudom különleges flv fájl kell-e esetleg hozzá, indexelt vagy valami más trükkel készített, én nem látok extra lehetőséget mikor konvertálom át a videót a publikálásra szánt flv-be. (Azért ebbe, mert a nagy videómegosztó honlapok szintén ezt használják valami okból..) Persze náluk megszoktuk, hogy előre lehet tekerni bármekkora intervallumot, és pár mp bufferelés után onnan megy a videó tovább.
Szóval akkor én is csatlakozok Piszi kéréséhez, ha bárki tud olyan lejátszót joomla alá, ami tudja ezt a funkciót, vagy valami trükköt a népszerűekhez (mint pl az AllVideos, amit én is használok), ami megoldja a problémát, ne habozzon megosztani velünk. :)
atomcomci
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.11.19. 15:18
Adott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: atomcomci Dátum: 2008.11.20. 12:51

Piszi írta:Ez lemaradt.

Flv-t szeretnék lejátszani.
Amúgy sok oldalon láttam, hogy bele lehet a videókba tekerni még mielött az letöltené a teljes fájlt a temporary internet files-ba nem csak youtube-on.
Csak azt nem tudom, hogy ez cache, vagy szerver vagy player függő-e. Nekem az is nagy segítség lenne, ha valami támpontot adnátok, hogy mire keresek mert én próbálkoztam google-el de nem sok sikerrel.

Nos a megoldás megvan, kár hogy nem sikerült megcsinálnom, hogy valóban működjön is..
http://www.jeroenwijering.com/?item=HTT ... _Streaming
Összefoglalva mindentől függ: Kell hogy indexelt legyen az flv fájl, ezt a programmal könnyű megcsinálni. Kell egy olyan lejátszó ami kezeli ezt az indexelést, állítólag a JW PLayer tökéletes erre, elvileg az Allvideos komponens is ezt használja, bár régebbi verziót. És kell egy szerver oldali php script, ami együttműködik a lejátszóval, és az indexek alapján kikeresi hova kattint a felhasználó, és onnantól folytatja a lejátszást.
Így bármelyik részére lehet ugrani a videónak, anélkül hogy ki kellene várni amíg a letöltése odaér. Szóval ez az elmélet, gyakorlatban nem sikerült működésre bírnom egyelőre.
atomcomci
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.11.19. 15:18
Adott: 0 köszönetet

Vissza: Galériák és multimédia

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég