Tegnap egy ismerősöm megkért, hogy segítsek egy kis honlap telepítésében, persze az extra.hu tárhelyre.
A joomla 1.5.7 magyar hibátlanul felment és települt is, a path.php felülírása után a hibajelentések is eltűntek a főoldalról.
Megpróbáltam elöször a PonyGalleryML Ported 1.5 verzióját telepíteni... de minden hibajelentés nélkül és mégis sikertelenül.
Késöbb rájöttem, hogy a "Telepítési könyvtárból" probléma mentesen települ minden. Na jó, hát akkor onnan telepítek:
1. A PonyGallery sikeresen települt is, de a beállításokat nem lehet menteni. A mentésre kattintás után egy üres oldal jön be. Ha visszalépek akkor látszik, hogy nem mentett semmit. Ezt a hibát már ismertem régebbről, FTP-n a config.php fájlt lehet kézzel beállítgatni, de az az ismerösömnek túl komplikált lenne.
2. Telepítettem a JoomGalleryt. Problémamentesen települt, a beállításokat lehet menteni is, de a JoomGallery kezelőfelületéről már nem lehet visszalépni a joomla bármely menüpontjához. A felső menüsor (Webhely, Menük, Tartalom, Komponensek, stb) nem reagál semmilyen kattintásra, az almenüpontok nem nyílnak le.
Mi a franc van itt?
3. PhocaGallery pár hibajelentéssel települt. Az images/phocagallery mappát kézzel kellett létrehozni, de ez sem reagál ha kategóriát akarok készíteni. A paraméterek beállításait szintén menti.
Így nem lehet képtárat csinálni.
Igaz nem ehhez a témához tartozik, de ezenkívül még észrevettem, hogy új felhasználót sem tudok az admin felületről hozzáadni.
Tovább nem próbálgattam.
Ismerősek valakinek ezek a problémák? A tárhely hibái ezek vagy, tudja valaki, hogy honnan erednek?

(0%)