Képtár vagy tárhely hibák?

A tárhely-specifikus problémák

Képtár vagy tárhely hibák?

HozzászólásHozzászóló: Luby Dátum: 2008.09.13. 07:56

Már régebben nem foglalkoztam az extra.hu-val így nem vagyok annyira képbe.

Tegnap egy ismerősöm megkért, hogy segítsek egy kis honlap telepítésében, persze az extra.hu tárhelyre.
A joomla 1.5.7 magyar hibátlanul felment és települt is, a path.php felülírása után a hibajelentések is eltűntek a főoldalról.
Megpróbáltam elöször a PonyGalleryML Ported 1.5 verzióját telepíteni... de minden hibajelentés nélkül és mégis sikertelenül.
Késöbb rájöttem, hogy a "Telepítési könyvtárból" probléma mentesen települ minden. Na jó, hát akkor onnan telepítek:

1. A PonyGallery sikeresen települt is, de a beállításokat nem lehet menteni. A mentésre kattintás után egy üres oldal jön be. Ha visszalépek akkor látszik, hogy nem mentett semmit. Ezt a hibát már ismertem régebbről, FTP-n a config.php fájlt lehet kézzel beállítgatni, de az az ismerösömnek túl komplikált lenne.

2. Telepítettem a JoomGalleryt. Problémamentesen települt, a beállításokat lehet menteni is, de a JoomGallery kezelőfelületéről már nem lehet visszalépni a joomla bármely menüpontjához. A felső menüsor (Webhely, Menük, Tartalom, Komponensek, stb) nem reagál semmilyen kattintásra, az almenüpontok nem nyílnak le.
Mi a franc van itt?

3. PhocaGallery pár hibajelentéssel települt. Az images/phocagallery mappát kézzel kellett létrehozni, de ez sem reagál ha kategóriát akarok készíteni. A paraméterek beállításait szintén menti.
Így nem lehet képtárat csinálni. :-X

Igaz nem ehhez a témához tartozik, de ezenkívül még észrevettem, hogy új felhasználót sem tudok az admin felületről hozzáadni.
Tovább nem próbálgattam.
Ismerősek valakinek ezek a problémák? A tárhely hibái ezek vagy, tudja valaki, hogy honnan erednek?
A "Köszönet" gomb nem harap! ...a "Kereső" sem!! ;-)
Avatár
Luby
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.13. 20:40
Lakóhely: Witten, Németország
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 20 köszönetet
Kapott: 66 köszönetet

Re: Képtár vagy tárhely hibák?

HozzászólásHozzászóló: bbkristaly Dátum: 2008.10.02. 07:16

Sziasztok!

Szeptember első felében telepítettem az extrára egy 1.57-es joomlát, path.php, annak rendje és mondja szerint felment, hibaüzenetek eltüntek.
Néhány komponens telepítése ment, igaz könyvtárból.
Tegnap egy képgalériát akartam telepíteni, de nem tudta létrehozni a könyvtárat. Mindent próbáltam, de sehogy nem ment fel.
A vége az lett, hogy a localhoston egy simple image gallerry-t telepítettem, felmásoltam az új könyvtárakat, és az adatbázisban a pluginba beírtam az adatokat kézzel.

Szerintem lassan el lehet a joomlával az extrát felejteni, ha valakinek van esetleg valami jobb ötlete ingyenes tárhely tekintetében, szívesen venném ha megosztaná...

Üdv,
B.Péter
Avatár
bbkristaly
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 14:16
Lakóhely: Budapest
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

Re: Képtár vagy tárhely hibák?

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.10.02. 13:04

Igen, néha érdekes furcsaságok vannak az extra-n, de erre igazán nem lehet mit mondani, mert ingyenes és általában a válasz is hasonló szokott lenni. Én ránéznék legalább egy próba erejéig a cjb.hu-ra, amely most frissült.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 156 köszönetet

Vissza: Extra.hu

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 0 vendég