szállásajánló készítése

Autók és gépjárművek. Ingatlanok. Oktatás …

szállásajánló készítése

HozzászólásHozzászóló: antaljanos Dátum: 2008.09.12. 08:00

Sziasztok!

Az egyesületem egy érdekes kéréssel állt elő, amit joomlában szeretnék megcsinálni. Rendszeresen túrázunk, Magyarországon gyerekekkel. Bringás, és bakancsos túrákat szervezünk az ország minden táján, önköltségi alapon.

Szeretnék összeállítani a magyarországi ifjúsági szálláshelyek, táborok, erdei iskolák, kulcsosházak adatbázisát, mely bárki számára ingyenesen hozzáférhető, megtekinthető.

Említettem nekik, hogy vannak szállásajánló komponensek amit fel lehetne erre a célra használni.

A hagyományos szolgáltatásokon túl (bemutatás, szolgáltatások, képek,árak, részletes keresési lehetőség)

Felmerült pár igény:

A szállásoknak mutassa be a helyszínét, a címlapon mindét (google mapon). A dolog pikantériája hogy ezek a szállások legtöbb esetben az erdőben vagy valamilyen eldugott helyen vannak, így cím alapján nem találja meg a google map. (Gondolom manuálisan kellene megkeresni és a szélességi hosszúsági adatokat elmenteni.)

És egy pár jó lenne ha lenne tulajdonság:

A rendszer tartalmazzon naptárat, ami jelzi a foglaltságot.
Ha megtetszett a szállás valami űrlappal lehessen szállást foglalni, vagy üzenni a tulajnak.

Tudtok valami ilyesmit ajánlani?

Köszi Jani :ok:

Ui.: Nonprofit szervezet lévén fizetni akkor tudnának komponensért, ha nyernének rá pályázati pénzt. Bár szerintem egy ilyen oldal jelentős közösségi igényeket elégítene ki, így talán látok rá lehetőséget. Bár ez még a jövő.
Avatár
antaljanos
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.20. 17:51
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 27 köszönetet
Kapott: 2 köszönetet

Re: szállásajánló készítése

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.09.12. 08:32

Szállás ajánló a Hot Property komponens. A komponens 119$-ért lehet megvásárolni. A lényege az, hogy az új verziója Joomla 1.5 alatt natív módban megy, így nem kell a régi Joomla verziót telepíteni, majd később átállni az új verzióra. Egy csomó pénz és időmegtakarítás.
A másik előnye az, hogy azokat tudja, ami éppen kell neked. :P

A másik lehetőséged az Estate Agent, amely 20€-ba kerül, de csak örökölt módban fut.

Az EZ Realty örökölt módba fut csak Joomla 1.5 alatt és az alap csomag is 129.95$.

Ingyenes verzióban nem tudok olyant, ami a te igényeidet ki tudná elégíteni.

Ha rám hallgatsz, akkor a HP-t választod, igaz kicsit drága, de megéri vele foglalkozni.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 156 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: antaljanos Dátum: 2008.09.12. 08:44

Köszi!

A http://www.mosets.com/hotproperty/ oldal pillanatnyilag nem mükszik, vagy máshová költöztek?

thx Jani
Avatár
antaljanos
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásHozzászóló: zvaranka Dátum: 2008.09.12. 08:47

Jó megoldás lehet az Alberghi komponens is, amelyet pont szállás nyilvántartásra fejlesztettek/fejlesztenek. Joomla 1.5 alá jelenleg egy alfa verziójú változat van, Joomla 1-0-x alá a legfrissebb a 2.1.3 SR verzió.
Varanka Zoltán - http://novoportal.hu
Avatár
zvaranka
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 13:29
Lakóhely: Budapest
Adott: 6 köszönetet
Kapott: 55 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: antaljanos Dátum: 2008.09.12. 08:52

Az alberhit én is néztem, de az új verzióját valamiért még csak a gépemre sem tudtam feltelepíteni. (Nincs valahol egy működő demó belőle?)
A régi verzió pedig cím alapján helyezi el a szállásokat. Az legtöbb túraszálláshely pedig erdőben, világvégén található. (cím alapján nem találja meg a google:(

egyébként én is erre gondoltam először, csak nem tudtam kipróbálni az új verziót.

thx Jani
Avatár
antaljanos
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásHozzászóló: zseni Dátum: 2008.09.12. 08:56

A HP-nél a demo és egy információk mennek.Ott kitudod próbálni a lehetőségeit.
Avatár
zseni
Moderátor
Moderátor

Tagság kezdete: 2007.12.02. 20:59
Lakóhely: Magyarország
Adott: 5 köszönetet
Kapott: 156 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: antaljanos Dátum: 2008.09.12. 09:15

Megtaláltam a DEMÓt.

Sajnos nem látszik rajta az összes szállást helyét jelző térkép. Sem a szállások helyét külön külön bemutató.
Illetve az sem, hogy a címet miből állapítja meg, a címből vagy a szélesség hosszúság adataiból.

Jani
Avatár
antaljanos
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásHozzászóló: antaljanos Dátum: 2008.09.23. 13:01

Sziasztok!

Köszönöm a javaslatokat az ötleteket.

Átnéztem a http://extensions.joomla.org/ oldalon javasolt komponenseket és egy táblázatba összegyűjtöttem a számomra lényeges tulajdonságokat.

Feltöltöm ide, hátha valaki hasznát látja.

Üdv Jani :ok:

http://data.hu/get/652018/vizsgalt_cms_rendszerek_komponensek.xls.html
Avatár
antaljanos
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

HozzászólásHozzászóló: N.laci Dátum: 2008.09.23. 14:59

antaljanos írta:Az alberhit én is néztem, de az új verzióját valamiért még csak a gépemre sem tudtam feltelepíteni. (Nincs valahol egy működő demó belőle?)
A régi verzió pedig cím alapján helyezi el a szállásokat. Az legtöbb túraszálláshely pedig erdőben, világvégén található. (cím alapján nem találja meg a google:(

egyébként én is erre gondoltam először, csak nem tudtam kipróbálni az új verziót.

thx Jani

Szia!

Itt a link, ahonnét én is töltöttem és telepítettem a 2.5-s változatot: http://alberghi.joomlaitalia.com/forum/ ... en#msg4107
Nekem jól működik, bemutatni még nem tudom mert készül az oldal. Sajnos magyar nyelvet neked kell megoldani, én is fordíttattam.

Remélem segített.
Üdv:
Laci
N.laci
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.06.18. 11:12
Adott: 2 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: antaljanos Dátum: 2008.09.26. 18:21

Nekem az ez realty és a jomres+gmaps for joomres megoldás tetszik legjobban. Mindkettőnél a térképen is lehet böngészni a szállásokat.

Használja őket valaki? Erdei iskola, kulcsosház, ifjúsági szállásajánlóvá át tudom alakítani őket? Értelemszerűen úgy hogy ne keljen fizetnie a hirdetőknek a megjelenésért, hiszen ez egy non profit projekt lesz.

Esetleg magyarítása van valakinek hozzájuk?

Thx Jani
Avatár
antaljanos
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Következő

Vissza: Vertikális piacok

Ki van jelen