Oldal átvitele tárhelyre

Megakadtál a Joomla! 1.0 telepítése során? Tedd fel a kérdésedet itt!

Moderátor: Moderátorok

Fórumszabályok
Extra.hu tárhely használata esetén keresd fel ezt az alfórumot: Extra.hu :arrow:

Re: Oldal átvitele tárhelyre

HozzászólásHozzászóló: Kiss Dániel Dátum: 2008.02.09. 15:47

Bocsi ha félreérthető voltam. A feltöltéssle kapcsolatban pedig: Most meglátom így mi lesz, igazából nem szeretném újrakezdeni, ami már fentvan, azt inkább nem bántom, mert csak rosszabb lesz. Pl mikor gond volt az adminnal, első körben újra fel (akartam) tölteni az index.php fájlokat (administrator gyökér) hátha ott a gond. Eredménye az lett, h megszakadt, nem ment fel, de mivel már elkezdte felülírni, az se volt meg, ami előtte.

Dani
Mint már sokan mondták: nyugodtan nyomd meg a hozzászólásom alatt a "Köszönet" gombot a sok-sok köszi helyett. :) Köszi ...
Kiss Dániel
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.13. 21:52
Lakóhely: Gödöllő
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 8 köszönetet
Kapott: 5 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Daffi Dátum: 2008.02.20. 18:07

Hellosztok!
localhosztról > dedikált tárhelyre költöztem

mindent a leirás szerint csináltam, ftp feltöltés, adatbázis feltöltés, valamint sikerült is beállitanom a configuration.php -t, az oldalt behozza, de mintha csak az adatbázis adatok jönnének be, vagy én nem is tudom (tehát csak szöveg, semmi kép) ...

Első gondolatom az volt, hogy rosszul töltötte fel a fájlokat (pedig ellenőriztem és látszólag a helyén van minden), a második gondolatom pedig hogy még csak IPn keresztül tudom elérni az oldalt, mert a domaint még nem regisztrálták (állitólag 48 óra kell hozzá)
Valószinű, hogy ez lesz a gond ?

Daffi
Avatár
Daffi
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.02.05. 21:37
Lakóhely: Szlovákia
Adott: 3 köszönetet
Kapott: 1 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Stefan Weinenberger Dátum: 2008.02.20. 18:12

Nekem így elsőre úgy néz ki, hogy a template mappában található hozzárendelt template bőr nem töltődik be az oldalhoz.Se kép se CSS.
Avatár
Stefan Weinenberger
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.13. 16:46
Lakóhely: Budapest vagy amit akartok:)
Adott: 7 köszönetet
Kapott: 3 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Daffi Dátum: 2008.02.20. 18:19

Jah ige, és most jut eszembe, hogy mikor még localhoston volt az oldal, akkor az egyik ismerősöm mikor megnézte (IPn keresztül) a gépéről, azt mondta, hogy csak szöveget lát. Nekem pedig minden teljesen rendben volt... :|

várok még egy napot, mire meglesz a rendes domaine az oldalnak, hátha megjavul ...bár kétlem
Avatár
Daffi
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2008.02.05. 21:37
Lakóhely: Szlovákia
Adott: 3 köszönetet
Kapott: 1 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: Kiss Dániel Dátum: 2008.02.24. 22:29

Én is localhostról költöztem rendes tárhelyre. Localhoston latin1-es adatbázisom volt, és a database.php-ban a sokat emlegetett száz valahanyadik sor ki van kommentezve. Így szépen megy. Ezt akartam költöztetni. Próbáltam latin1 latin2 kódolású adatbázisba is feltölteni simán, és MYSQL40 kompatibilitással exportált fájlokat is. Játszottam azzal is hogy a forrásfájl eredeti kódolását latin1, latin2, és utf-8 között cserélgettem. Szinte mindig minden ékezetes karakter rossz volt, azaz ?? jel lett (legalábbis a menüben). Kivételek:
a, MYSQL40 kompatibilis, latin2es adatbázisba, latin2t megadva az eredeti fájl kódolásának: AA kalapos meg kalapos A kalapos S és hasonlókká változott a szöveg
b, Sima, és MYSQL40 kompatibilisen is, latin1-es és latin2es adatbázisba is, utf-8as forrást megadva a legtöbb ékezet jó, kivéve az ő-t és az ű-t ehelyett szimpla ? jel jelenik meg.

Mi lehet a jó megoldás?

Dani
Mint már sokan mondták: nyugodtan nyomd meg a hozzászólásom alatt a "Köszönet" gombot a sok-sok köszi helyett. :) Köszi ...
Kiss Dániel
Ifjú fórumozó
Ifjú fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.13. 21:52
Lakóhely: Gödöllő
Adott: 8 köszönetet
Kapott: 5 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: gnagy Dátum: 2008.03.27. 12:27

Sziasztok,

Localhostról költöztetnék tárhelyre oldalt.
Lenne egy problémám. 1 napig azzal vacakoltam, hogy nem tudott csatlakozni az adatbázishoz, pedig mindent jól adtam meg. Aztán létrehoztam egy új adatbázis felhasználót és annak a bejelentkeés adatait adtam meg és így már ez működik, de..
nem teljesen működik..

Úgy tűnik az admin menü nem teljesen magyar, mint a localhoston. És azokat a témákat keresi amik a tárhelyen lévő másik weboldalon van.. és azt amit a localhoston használtam nincs a template választó menüben.. és úgy tűnik, hogy az adatokat sem ebből az adatbázisból veszi... mivel a Virtuemart tartalma üres, viszont a Virtuemart sajátkezüleg létrehozott kategóriák megmaradtak.. próbáltam feltölteni a sablont újból, de azt írja a mappára, hogy unwritible, pedig 777-re van állítva..

Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?

Várom a válaszokat.

Üdv.
Nagy Gergely
gnagy
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.27. 11:44
Adott: 9 köszönetet
Kapott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: zvaranka Dátum: 2008.03.27. 12:43

Az adatbázis adatainak beállításainál ellenőrizd, hogy a tábla előtag is helyesen van-e megadva. Ha az adatbázisban több joomla rendszer táblái vannak, akkor azokat különböző tábla előtag alapján kell megkülönböztetni és a megfelelőt kell beállítani. Javaslom nézd át a configuration.php -ben levő adatokat alaposan.
Varanka Zoltán - http://novoportal.hu
Avatár
zvaranka
Tapasztalt fórumozó
Tapasztalt fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 14:29
Lakóhely: Budapest
Kapott: 172 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: gnagy Dátum: 2008.03.27. 13:08

zvaranka írta:Az adatbázis adatainak beállításainál ellenőrizd, hogy a tábla előtag is helyesen van-e megadva. Ha az adatbázisban több joomla rendszer táblái vannak, akkor azokat különböző tábla előtag alapján kell megkülönböztetni és a megfelelőt kell beállítani. Javaslom nézd át a configuration.php -ben levő adatokat alaposan.

Van egy fő adatbázis és abban vannak "sub"adatbázisok.
Szóval van egy ilyen, hogy "ngstudio" és van egy ilyen ngstudio_joom1 ez teljesen jól működik, a másik meg ngstudio_taskadiszkont és ez az amelyik nem működik.

A config fájlt rengetegszer átnéztem és minden jól van megadva.. :|
gnagy
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.27. 11:44

HozzászólásHozzászóló: fulke Dátum: 2008.03.27. 14:04

Üdvözletem mindenkinek!
Ez a kiterjesztés nem jó erre a célra?(még nem próbáltam, még csak most építgetek)
"JoomlaCloner" - backup and restore
http://extensions.joomla.org/ helyen megtalálható. szerény angol tudásom szerint "mindenvivő lehet" ;)
FeFe
Módosította: localicer, időpont: 2008.07.17. 11:37, módosítva 1 alkalommal.
Indok: a hivatkozást módosítottam
fulke
Kezdő fórumozó
Kezdő fórumozó

Tagság kezdete: 2008.03.25. 17:50
Adott: 0 köszönetet

HozzászólásHozzászóló: localicer Dátum: 2008.03.27. 14:13

ADMIN kérés: gnagy, avagy Nagy Gergely, szabályzatunk 1.3.6 pontja szerint kérjük, hogy ha legközelebb közvetlenül válaszolsz egy hozzászólásra, akkor ne idézd az előtted szólót. :)
Tamás, a honosító
--> Kövess: http://twitter.com/jtherczeg -->
Avatár
localicer
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tagság kezdete: 2007.11.25. 22:41
Lakóhely: Mozsgó
Adott: 22 köszönetet
Kapott: 311 köszönetet

ElőzőKövetkező