Fireboard hibajelenség és megoldása

Fórum komponens

Moderátor: Moderátorok

Fireboard hibajelenség és megoldása

HozzászólásHozzászóló: zvaranka Dátum: 2008.03.04. 11:41

Több Fireboard 1.0.4 verziót használó Joomla oldalon - köztük az én általam összeállítottak egyikén is - előfordult egy bosszantó hiba. A hibát a Fireboard fórumán is közzétették, de még nem sikerült megoldani. Bosszantott a hiba, mert érdekes módon nem minden oldalamon jelent meg, ahol 1.0.4 Fireboardot használtam. Viszont, ahol megjelent, ott használhatatlanná tette a fórumot. A hibajelenség a volt, hogy bár az adatbázisba bekerültek a hozzászólások, nem jelenítette meg azokat a webes felületen, helyettük egy bejegyzéskeret jelent meg üresen, nem ismerte fel a hozzászólót (még bejelentkezve sem) és jellemző volt az alábbi két hibaüzenet:

Kód: Az összes kijelölése
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /valamilyenutvonal/components/com_fireboard/template/default/thread.php on line 40

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /valamilyenutvonal/components/com_fireboard/template/default/thread.php on line 87

Nem kevés utánajárás és kódbogarászás után íme a megoldás Fireboard 1.0.4-re, amelyet már többen is sikeresen teszteltek.

A components/com_fireboard/template/default/view.phpfájlban kell megkeresi ezt a sort, nekem a 160. sorban volt:

$database->setQuery("SELECT * FROM #__fb_messages AS a LEFT JOIN #__fb_messages_text AS b ON a.id=b.mesid WHERE (a.thread='$thread' OR a.id='$thread') AND a.hold=0 AND a.catid='$catid' ORDER BY a.time $ordering");

és helyére ezt tenni:

$database->setQuery("SELECT * FROM #__fb_messages AS a LEFT JOIN #__fb_messages_text AS b ON a.id=b.mesid WHERE a.hold=0 AND a.catid='$catid' ORDER BY a.time $ordering");

Természetesen célszerű biztonsági másolatot készíteni a fájlról!
Varanka Zoltán - http://novoportal.hu
Avatár
zvaranka
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó

Tagság kezdete: 2007.12.12. 13:29
Lakóhely: Budapest
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 6 köszönetet
Kapott: 55 köszönetet

Vissza: Fireboard

Ki van jelen