Felhasználó beléptetése php-ből

A Joomla! 1.5 alaprendszerrel kapcsolatos általános kérdések.
A bővítményekkel kapcsolatos kérdésedet a megfelelő alfórumban tedd föl!

Felhasználó beléptetése php-ből

HozzászólásHozzászóló: ATS Dátum: 2009.07.20. 19:13

Sziasztok!
Teljen átalakítottam a AlphaRegistration a saját igényeim szerint.
Már csak azt szeretném elérni, hogy a regisztráció harmadik lépésében amikor kész van.

Akkor már ne kelljen belépni a felhasználónak hanem legyen egyből bejelentkezve.

Na itt a kérdés hogy lehet php-ből bejelentkezni $mainframe->login() ugye nem jó, mert nem tudom a felhasználó jelszavát csak a nevét. Valaki találkozott már hasonlóval akár komonensben vagy más fórumon?
A programozó alapvetően lusta, ezért ír programokat, hogy megkönnyítse a dolgát.
Tudtad ,hogy gyűjtöm a különböző sorszámú Matias Rex-eket (Mátyás királyos kék ezres), és a Köszöneteket?
Ha valamelyikből van felesleges akkor küldjél egyet nekem. :)
Avatár
ATS
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó
 
Hozzászólások: 265
Tagság kezdete: 2008.04.01. 20:40
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 16 köszönetet
Kapott: 48 köszönetet

Re: Felhasználó beléptetése php-ből

HozzászólásHozzászóló: domainer Dátum: 2009.07.28. 13:14

Nem tudom, hogyan működik az AlphaRegistration, de vélhetően űrlapon kéri be a jelszót. Ha ott teszi akkor a controller által meghívott feldolgozó azt biztosan átveszi és itt mielőtt (esetleg md5 vagy hirtelen nem tudom most éppen milyen kódolással tárolja a jelszót a joomla az adatbázisban) átkódolná és rögzítené az adatbázisban azelőtt elmenteném a kódolatlan jelszót
az alábbi függvénylekkel, osztályokkal.
Kód: Az összes kijelölése
JSession::getInstance
set("kodolatlanjeszo",$atvettparameter);


így már rendelkezésredre áll a kódolatlan jelszó és mivel a sessiont adatbázisban tárolja a Joomla alapértelmezésben nem férhet más sem hozzá és mihelynt bejelenkeztetted a felhasználót abban a pillanatban használod a
Kód: Az összes kijelölése
clear("kodolatlanjeszo");


Én valami ilyesmit csinálnék, úgyvélem.
Avatár
domainer
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó
 
Hozzászólások: 279
Tagság kezdete: 2007.12.12. 16:01
Lakóhely: Debrecen
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 0 köszönetet
Kapott: 72 köszönetet

Re: Felhasználó beléptetése php-ből

HozzászólásHozzászóló: ATS Dátum: 2009.07.28. 21:23

Szia domainer!

Az AlphaRegistration három lépés használ, az utolsóban a postafiókodban lévő aktiváló linkre kattintva, ugrik a harmadik lépésre, és megköszöni a regisztrációt.
Itt már el van mentve a jelszó, és felhasználó normál joomla-ás felhasználó ként, én nem akarom eltárolni a jelszót.
Arra gondoltam, hogy valahogy jelszó nélkül valami egyszerű lépéssel mondjuk jos_session és cookie bejegyzéssel beléptetni a felhasználót mintha ö lépett volna be szabályosan.

De azét köszönöm.
A programozó alapvetően lusta, ezért ír programokat, hogy megkönnyítse a dolgát.
Tudtad ,hogy gyűjtöm a különböző sorszámú Matias Rex-eket (Mátyás királyos kék ezres), és a Köszöneteket?
Ha valamelyikből van felesleges akkor küldjél egyet nekem. :)
Avatár
ATS
Gyakorlott fórumozó
Gyakorlott fórumozó
 
Hozzászólások: 265
Tagság kezdete: 2008.04.01. 20:40
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 16 köszönetet
Kapott: 48 köszönetet

Re: Felhasználó beléptetése php-ből

HozzászólásHozzászóló: Tóth Tibor Dátum: 2009.07.29. 09:55

Szerintem egyszerűbb lenne magára a Joomla!-ra bízni a bejelentkezést, értem ez alatt, hogy nem session/cookie-t bűvölni, hanem elérni azt, hogy a Joomla! készítse el ezt, úgymond "léptesse be" a felhasználót.
Ehhez kellene írni egy saját Authentication beépülőt (példának : \plugins\authentication\example.php)
Ezt úgy beállítani, hogy "sikeres volt a hitelesítés, tessék belépni!" ($success = true;) ;)
Ez alapján a Joomla! elvégzi a klasszikus beléptetést, és nem kell belenyúlni a kódjába.
Magánüzenetekben kíméljetek segítségkéréssel - erre szolgál a fórum! Köszönöm
Avatár
Tóth Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 3384
Tagság kezdete: 2007.11.23. 02:52
Lakóhely: Szlovákia
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 50 köszönetet
Kapott: 892 köszönetet

Re: Felhasználó beléptetése php-ből

HozzászólásHozzászóló: xadamx Dátum: 2009.08.21. 09:28

és mi van ha ezt írja ki?



* JAuthentication::__construct: Nem tölthetők be a hitelesítési függvénytárak.
* A felhasználónév és a jelszó nem egyezik, vagy Önnek még nincs fiókja.

lécci segítsetek sürgős lenne
törölve
xadamx
Haladó fórumozó
Haladó fórumozó
 
Hozzászólások: 139
Tagság kezdete: 2009.08.19. 20:53
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 7 köszönetet
Kapott: 6 köszönetet

Re: Felhasználó beléptetése php-ből

HozzászólásHozzászóló: csabi710 Dátum: 2009.08.21. 09:52

Nem ebbe a topikba tartozik, de itt a megoldás:
bejelentkezesi-hiba-t2696.html#p16525
A Kormány az a szervezet, ami megtartja amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja! Magának!
A kormány mindig a javadat akarja! Az összes javadat!! A kormány privatizálja a hasznot, államosítja a veszteséget!
Avatár
csabi710
Mester fórumozó
Mester fórumozó
 
Hozzászólások: 2350
Tagság kezdete: 2008.09.13. 06:28
Lakóhely: Enese
Figyelmeztetések: (0%)
Adott: 46 köszönetet
Kapott: 511 köszönetet


Vissza: Általános kérdések

Ki van jelen

Jelen fórumot olvasó felhasználók: Nincs regisztrált felhasználó és 1 vendég

cron